Ultras op Netflix

Ultras gaat over hooligans van de Italiaanse voetbalclub Napoli. De 50 jarige Sandro, de leider van Apache, een groep ultra’s, bevindt zich altijd in en rondom het stadion. Hij leidt een passievol leven vol met geweld en clashes. Door een stadionverbod begint Sandro zijn focus langzaam te verleggen. Hij heeft behoefte aan een normaal leven, met een relatie en met misschien zelfs wel een familie.

ultras film netflix

Daarnaast ontmoet hij Terry, een mooie vrouw die nergens bang voor lijkt te zijn. Verder is Sandro de mentor van een zestienjarige jongen genaamd Angelo, wie de Apache als zijn familie ziet. Sandro nam jaren geleden de plek over van Angelo’s broer Sasa, die in het verleden is omgekomen bij een heftige clash.

Ultras is het verhaal over hun vriendschap, geloof en liefde die in het teken staat van de laatste weken van de voetbalcompetitie. Hierbij worden ze onvermijdelijk geconfronteerd met de verschillende paden die zij beiden in hun leven gaan bewandelen.

De Napoli hooligans

Tijdens deze film staat de harde kern van de voetbalsupporters van Napoli centraal. Ze staan bekend om hun brute en gewelddadige acties. Afgelopen december hebben de spelers van Napoli zelf nog beveiliging ingehuurd om zich te beschermen tegen deze groep, nadat er bij meerdere spelers thuis was ingebroken.