Louis van Gaal staat bekend om zijn opvallende uitspraken

Hoe je het ook wendt of keert, de spotlights staan volledig op hem gericht wanneer Louis van Gaal in actie komt. Sportief gezien kunnen we niks anders zeggen dan dat Van Gaal een wereldcoach is. Zijn prijzenkast is goedgevuld dankzij succesvolle periodes bij onder andere de voetbalclubs Bayern München, Ajax en FC Barcelona. Ook bij het Nederlands elftal was hij enigszins succesvol, met een knappe derde plek op het WK voetbal van 2014 na een 30- zegen op het sterke Brazilië. Kortom: succes na succes.

Echter staat Louis van Gaal ook bekend om zijn nogal aparte momenten. Denk aan een prachtige schwalbe als trainer van Manchester United en een onvergetelijke speech na zijn kampioenschap met Bayern München. Maar wat de meeste mensen het meeste bijblijft, zijn de uitspraken van de zelfvoldane voetbaltrainer. Vooral zijn steenkolenengels laat de media op het puntje van hun stoelen zitten. Dit resulteerde in een paar onvergetelijke uitspraken van de topcoach.

ESPN zette ze op een rij in de onderstaande Instagram-post:

Speciaal voor de mensen die geen genoeg kunnen krijgen van deze man, hebben we nog een video gevonden van de beste momenten van Louis van Gaal:

Wist je trouwens dat Van Gaal in zijn tijd in Duitsland in een gouden auto reed? Zie foto’s van de opvallende auto hier.