Louis van Gaal reed in een wel heel opvallende auto

Louis van Gaal staat niet bekend als de meest benaderbare coach. Natuurlijk heeft iedereen zijn eigenaardigheden, maar bij Louis van Gaal weet je een ding zeker: hij is recht voor zijn raap. Gaat het niet goed, dan zul je dat zeker gaan horen. Waar je hem niet zo vaak over hoort, is zijn voorliefde voor mooie auto’s. En hoe Arjen ooit in een interview duidde op een goud lichaamsdeel van Louis van Gaal, is dat niet het enige gouden van de voetbaltrainer. Zo bezat hij in zijn tijd bij Bayern München, een Audi A8 als dienstwagen. Gezien de fijne details weten we bijna wel zeker dat hij die wagen nog steeds mist.

Een gouden Audi A8

In 2011 maakte van Gaal de overstap van het Duitse Bayern München naar Ajax. Logisch dat je dan natuurlijk niet met een Duitse dienstwagen naar de training kon rijden en dus moest hij afscheid nemen van zijn bolide. Dat zal met het nodige weemoedige gevoel zijn gegaan, het is immers een wagen met tal van interessante details.

Gouden auto Louis van Gaal

De Audi A8 had destijds slechts 6893 kilometer op de teller staan, bijzonder weinig dus. De wagen met een 4.2 liter TDI (Turbocharged Direct Injection) motor aan boord was goed voor een topsnelheid van 250 km/u en was destijds voorzien van witleren bekleding. Kortom, een wagen die zich prima leent voor lange afstanden zoals van München naar Amsterdam.

Dat de wagen bijzonder comfortabel was, is logisch. Louis van Gaal zou het immers niet voor minder doen. Datzelfde comfort zien we ook terug in het passagiersgedeelte. De hoofdsteunen zijn namelijk voorzien van beeldschermen zodat het gezelschap van de boogde bondscoach zich niet hoeft te vervelen. Dat van Gaal echter niet vies van een gezonde dosis eigenwaarde blijkt ook uit de opstaplijsten. De oplettende passagier zal zich ongetwijfeld de inscriptie kunnen herinneren van de beroemde coach zelf.

Zie hieronder nog een aantal foto’s van de voormalige auto van de voetbaltrainer:

auto louis van gaal bayern munchen

witleren bekleding audi

Door zijn succesvolle trainerscarrière is het vermogen van Louis van Gaal flink toegenomen. De man zit er zeer warmpjes bij.