Nieuwe trailer van Dune is indrukwekkend

Het is bijna een jaar geleden dat we voor het eerste schreven over de nieuwe science-fiction film Dune. De release van de film stond toen gepland voor december, maar werd helaas flink naar voren geschoven. Bij het zien van de trailer kunnen we één ding met zekerheid zeggen: de film is het wachten meer dan waard. Dit belooft namelijk dé film van het jaar te worden. De volledige trailer die nu is prijsgegeven, toont een grootste strijd die in de toekomst wordt gestreden tussen verschillende planeten en rassen.

Dune draait om de planeet Arrakis. Het eiland wordt ook wel Duin genoemd (vandaar ook de titel van de film). Die naam komt niet zomaar uit de lucht vallen, want Duin is volledig bedekt met zand, gigantische zandwormen en een moeilijk en droog klimaat. Toch is Arrakis ongelofelijk belangrijk. Het is namelijk de enige plek in het heelal waar men melange kan vinden. Melange is een stof die mensen in staat stelt om sneller door de ruimte te reizen én langer te leven. De aanwezigheid van melange op de planeet zorgt ervoor dat vrijwel iedereen de baas wil zijn over de plek. Hoofdpersoon Paul Atreides reist met zijn familie af naar Arrakis. Hij zal verwikkeld raken in een keiharde strijd, waarvan Duin het strijdtoneel zal vormen.

Releasedatum en cast van de nieuwe film

We kunnen, na maanden wachten, eindelijk rekenen op een nieuwe release voor Dune. Die staat nu namelijk gepland op 22 oktober. Dan zal de film in de bioscoop te zien zijn, én een maand lang op HBO Max. De cast van de film is ongelofelijk indrukwekkend, en de kans is dan ook groot dat je één of meerdere acteurs wel eens hebt gezien. Paul wordt gespeeld door Timotheé Chalamet. Andere rollen zijn onder andere voor Jason Momoa, Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Josh Broslin en Zendaya.

Check hier de nieuwe trailer voor een voorproefje: