Luxe camper op zonnepanelen

Of je het nu een camper, caravan of omgebouwde truck noemt is niet zo relevant. Waar het om gaat is dat het ene uniek voertuig is geworden. De verantwoordelijke man achter het gehele project is Scott. Hij ontwierp de hele pop-up flatbedcabine met behulp van Solidworks, een software programma. Dat werkte prima. Als je het dak namelijk openklapt onstaat er een voldoende ruimte waar zelf een lang persoon geen moeite heeft om rechtop te staan.

Een van de meest opvallende eigenschappen is de duurzaamheid van de luxe camper. Alle apparatuur in de Adrift, zoals de luxe camper heet, worden aangedreven door zonnepanelen die 1300 watt leveren. Dat is ruim voldoende om ongestoord te kunnen genieten zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen. Uiteraard moet je met zo’n project niet opeen paard wedden en dus is er ook een backup systeem in gebruik wat op gas werkt. Desondanks heeft Scott de backup nog nooit gebruikt.

800 Ah Victron lithiumbatterijen

De truck heeft een enorme reeks lithiumbatterijen: 800 Ah Victron en een hulpdynamo en spanningsregelaar waardoor de motor van de truck als generator kan werken”, zegt Scott. “We hebben de dynamo tussen de accu’s en de zonnepanelen nooit hoeven aan te zetten en we kunnen op de meeste locaties bijna voor onbepaalde tijd gebruik maken van de energie van de zonnepanelen.”

 

Slimme oplossingen voor extra comfort

De camper heeft alles in huis om het verblijf onderweg zo aangenaam mogelijk te maken. Om dit te bereiken zijn er een aantal slimme oplossingen bedacht. Zo is de toiletpot netjes weggewerkt in het meubilair en kun je het uitschuiven als het nodig is. Ook de BBQ is geïntegreerd in het exterieur. Binnen in de camper zien we een comfortabele zithoek, een keukenblok met twee inductiekookplaten en een dubbele boiler voor de warmwatervoorziening. Een tank met een inhoud van 100 liter voor het water maakt het geheel compleet. Het keukenblok is daarnaast eenvoudig om te bouwen tot tweepersoonsbed zodat je naast het gewone kingsizebed voldoende ruimte hebt om vier slaapplaatsen te realiseren.

Adrift camper staat nu te koop voor 225.000 dollar

Het probleem waar Scott nu wel mee wordt geconfronteerd is dat hij door het bouwen van de camper de smaak goed te pakken heeft gekregen. Met andere woorden, hij wil een luxere variant gaan bouwen en dus verkoopt hij het met wat tegenzin. Dat wil niet zeggen dat je de luxe camper voor een vriendenprijs mag overnemen. Voor het mooie bedrag van 225.000 dollar wil hij het wel van de hand doen. Mocht het geen probleem zijn voor je om daarvoor af te reizen naar Amerika, sla dan je slag.

uitschuifbare camper

uitschuifbare camper luxe