Horlogeroof in hartje Amsterdam

Het gaat om een pand aan het Singel, waar rond 04.50 ingebroken werd, het gaat om dure types van Rolex, die vaak rond een prijs van 10.000 euro per stuk hebben. Op een horlogeforum werd het bericht geplaatst door de gedupeerde horlogewinkel.

De overvallers hebben flink wat buit gemaakt volgens de eigenaar van de winkel: “Vannacht helaas slachtoffer van inbraak geweest waarbij de volgende horloges zijn buitgemaakt. Mocht je een van deze horloges krijgen aangeboden of zie je ze voorbij komen, contacteer dan s.v.p. de politie of ons direct”

Het gaat om een flinke buit

Niet alleen maar dure horloges, maar ook zeldzame horloges zijn vannacht uit de winkel gestolen. In de lijst zijn onder andere flink wat Rolex Submariners te vinden. Natuurlijk één van de meest populaire Rolexen op de markt. Daarnaast zijn flink wat Cartier horloges gestolen en twee Patek Philippe’s. Zo werd er een Rolex Day-Date 18049 gestolen, met een waarde tussen de 15.000 en 25.000 euro, een Rolex Air-King 5500 ‘Winn Dixie’ met een prijskaartje van 4.800 euro en een Patek Philippe Annual Calendar 25035P met een waarde tussen 22.000 en 30.000 euro. Verwacht is dan ook dat de totaalwaarde van alle horloges boven de 500.000 euro ligt.

In totaal zijn er, zoals op de lijst te zien, 42 horloges gestolen. Daarmee is het één van de grootste horlogeroven in het centrum van Amsterdam. Overigens is het niet gek dat dit soort horloges gewild zijn bij criminelen.

Horlogeroof voor de verkoop

Vaak worden de horloges verkocht, omdat er nog makkelijk veel geld voor te vangen is. Ook is een duur horloge als witwas-instrument te gebruiken. Dure horloges zoals Rolex, Cartier, Breitling en Patek Philippe worden steeds populairder en er is steeds meer vraag naar. Daardoor is er ook steeds meer belangstelling bij criminelen om dit soort horloges te stelen.

Amsterdam Vintage Watches is de gedupeerde van deze inbraak. De winkel is erg populair in Amsterdam, ook onder de BN’ers. Vaak maakt het bedrijf filmpjes waarin te zien is wat voor horloges Nederlandse rappers dragen en of ze die bij hem hebben gekocht.