Niet voor niks het meest innovatieve product

Het concept van de EarthRoamer XV-HD is dat er een klein huisje is gebouwd op de megatruck van de Ford F-750. Dat is al geen klein ding, maar doordat hij zo is uitgebreid is deze camper-uitvoering echt intimiderend groot. Je kunt er met zes personen in overnachten en hij kost 1,7 miljoen dollar. Volgens de baas van EarthRoamer, het bedrijf dat zich specialiseert in het produceren van bijzondere campers, is dit het “meest innovatieve product tot nu toe”. En dat bijkt, te zien aan waar hij allemaal mee is uitgerust.

camper

Geschikt voor de gekste outdoor omgeving

Laten we van beneden naar boven gaan en beginnen met de wielen. Deze zijn 46 inch, wat net zo groot is als een tractorband. Ter vergelijking: een gemiddelde autoband is 15 of 16 inch. Met de wielen van deze camper kun je dus op de meest rauwe wegen vooruit komen. We komen bij de motor, die een 6,7 Liter V8 Turbo Diesel is. De vierwielaandrijving heeft een vermogen van 330 pk. Het chassis bestaat dus uit de Ford F-750, die al bekend staat als een brute truck. EarthRoamer heeft hier dus nog een hele camper unit op gezet die barst van de luxe.

camper

Een camper of een vakantiehuis?

De binnenkant van deze camper heeft het interieur en de techniek van een luxe huis op wielen. Alleen al qua voorraden valt er weinig te klagen: Je kunt meer dan 1000 liter vers water en ruim 500 liter brandstof meenemen. De accu houdt 20.000 kWh aan stroom en de zonnepanelen zijn nog goed voor 2100 kWh. Je kunt dus lang op elke plek buiten de bewoonde wereld blijven zonder tekort te komen.

De vloerverwarming en losse douche en toilet zijn voorbeelden van het luxueuze interieur van deze camper. Verder kun je het interieur naar eigen wensen verder specificeren en dat wordt dan handgemaakt en in Colorado ge├»nstalleerd. De foto’s van het interieur laten je mond doen open vallen en maken de combinatie tussen brute outdoor uiterlijk en luxe innerlijk compleet. Heb je iets minder budget? Dan staan er ook een stuk goedkopere campers op Marktplaats.

camper camper camper