1. Stuur haar af en toe eens een appje

Je moet je voorstellen dat je vriendin benieuwd is waar je mee bezig bent, helemaal als ze wat argwanend van aard is. Het is dan ook verstandig om de situatie niet op de spits te drijven en haar gevoel daarin niet te negeren, mocht dat nodig zijn. Een simpele oplossing voor haar gevoel van onwetendheid is af en toe gewoon een appje te sturen. Geef af en toe een update, laat weten hoe gezellig het is en desnoods wat je precies uitspookt. Zo heeft ze geen enkele reden om zich zorgen te maken en laat je haar weten dat je haar niet vergeten bent. Dat laatste is overigens ook erg belangrijk, ze wil zich immers ook graag speciaal voelen. Let wel op: je hoeft echt geen hele verhalen te sturen, want jij moet ook gewoon genieten van je avond. Het moet niet voelen alsof je vriendin jou controleert.

 

2. Lieg niet over waar je bent of met wie

Het is natuurlijk belangrijk dat je je vriendin niet onnodig ongerust maakt of haar gevoel van wantrouwen bevestigt. Geef haar dus geen reden om zich daadwerkelijk zorgen te maken, bijvoorbeeld door te liegen in je relatie over waar je bent of met wie. Soms is dat een verleidelijk idee, omdat je je afvraagt of je vriendin daar blij mee zal zijn. Toch kun je beter eerlijk zijn of wat je doet of van plan bent. Wees eerlijk over waar je naartoe gaat, zelfs als dat een stiekem bezoekje aan een stripclub is geweest. Het is ook belangrijk dat je transparant bent over met wie je op stap gaat, bijvoorbeeld als daar andere vrouwen bij betrokken zijn – of misschien je ex-vriendin. Eerlijkheid duurt namelijk altijd het langst.

uitgaan met vrienden tips vriendin niet vertrouwen

3. Doe geen gekke dingen met andere vrouwen

Ook al ben je hoogstwaarschijnlijk niet voornemens je vriendin te belazeren, kan zij bepaalde dingen wel als vervelend ervaren. Een bekend voorbeeld daarvan is flirten met andere vrouwen. Probeer dat soort dingen dus ook zo min mogelijk te doen en pap niet te veel aan met andere vrouwen. Mochten de vrouwen jouw kant op komen, wees dan altijd duidelijk over het feit dat je een relatie hebt. Een dansje met een andere vrouw kan geen kwaad, zolang zij er maar van op de hoogte is dat je bezet bent en je hier bij thuiskomst ook eerlijk over bent naar je vriendin toe.

4. Zorg ervoor dat je vriendin ook een avondje uit gaat

Je kunt natuurlijk proberen je vriendin op afstand tevreden te houden, maar je kunt er ook voor zorgen dat ze niet in de positie is om zich om jou te bekommeren. Dat doe je bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat zij op hetzelfde moment ook iets leuks aan het doen is. Denk aan een meidenavondje met vriendinnen of een avondje stappen met haar eigen vrienden. Als je wil dat je vriendin jou volledig vertrouwt, moet je dat andersom ook doen en haar ook de ruimte geven om zelf op stap te gaan. Op dat moment heeft ze namelijk geen tijd om met jou bezig te zijn, omdat ze haar tijd met anderen spendeert.

hoe omgaan met jaloers vriendin avond uit met mannen

5. Neem je vriendin mee op stap of spreek op dezelfde plek af

Als je vriendin zich echt tekort gedaan voelt als jij met vrienden op stap gaat, kun je natuurlijk ook nog besluiten om haar gewoon mee te nemen. Dat hoeft natuurlijk niet elke keer, maar als je aan haar wil bewijzen dat je te vertrouwen bent, is het soms de enige oplossing. Waarschijnlijk zal ze de volgende keer dan een stuk minder moeilijk doen, omdat ze met eigen ogen heeft kunnen zien hoe jij je in het gezelschap van je vrienden gedraagt. Mocht ze zelf ook op stap gaan, kun je ook nog besluiten om in dezelfde tent te beginnen of te eindigen. Dan heeft ze opnieuw de mogelijkheid om met eigen ogen te aanschouwen dat er niks aan de hand is.

Blijft jouw partner alsnog heel argwanend? Dan is het goed om te weten waarom dat zo is. Lees ook over de oorzaken van vertrouwensproblemen.