De tweelingbroers volgen ieder hun eigen dieet

Hugo en Ross Turner zijn ontdekkingsreizigers en doen vrijwel alles samen. Ze namen de keuze om samen deel te nemen aan een onderzoek. De tweeling besloot om een vegan en omnivoren dieet op de proef te stellen. Hierbij liet Hugo vlees en zuivel vallen en Ross hield vast aan een dieet met zuivel, vlees en vis erin. Het onderzoek omvatte twaalf weken waarin de broers ook nog is dezelfde hoeveelheid calorieën aten en dezelfde sportschooltraining uitvoerden.

 

Het starten van een dieet is altijd lastig. Het is wennen in het begin en geeft soms niet het gewenste effect. Hugo gaf aan dat de overstap naar een vegan dieet niet makkelijk was. Hij voelde zich uiteindelijk wel energieker, dat had hij aan het begin niet gedacht. Wel geeft hij toe, in een gesprek met de BBC, dat het veganistische dieet echt een klap op je lichaam geeft. Hugo vond het in de eerste weken ontzettend lastig om vlees en zuivel te weerstaan. Doordat zijn dieet veelal bestond uit fruit en noten werd zijn suikerspiegel overdag beïnvloed.

Ross, die het dieet volgde met vlees en zuivel, vertelde dat zijn sportprestaties heen en weer schommelden. De ene dag voelde hij zich erg energiek, terwijl hij de andere dag niet van de bank weg te slaan was. Ross merkte tijdens zijn dieet dat hij enorm veel bewerkt voedsel at in vergelijking met zijn tweelingbroer.

Hugo woog aan het begin van de twaalf weken 84 kg en had 13 procent lichaamsvet. Aan het einde van de twaalf weken woog hij 82 kg en nam zijn lichaamsvet met één procent af. Ross had in het begin ook 13 procent lichaamsvet. Zijn eindvetpercentage was na de twaalf weken 15 procent en hij kwam ruim 4 kg aan.

Benieuwd naar andere resultaten na het volgen van een dieet? Bekijk dan Hunter Hobbs die in drie maanden 20 kilo afvalt.