Een tv-kanaal speciaal voor honden

Het tv-kanaal in kwestie heet DogTV. DogTV is een nieuw tv-kanaal speciaal gemaakt voor onze viervoetige vrienden. Het kanaal is gemaakt om te helpen bij het verlichten van symptomen van aandoeningen zoals verlatingsangst, eenzaamheid en stress. Er zullen ook shows worden uitgezonden om eigenaars te helpen hun huisdieren beter te begrijpen en te verzorgen.

Nu veel mensen na een tijd van isolatie weer meer naar de werkvloer gaan, worden onze beestjes thuis alleen gelaten. Dus het tv-kanaal voor honden zou hiervoor een welkome verschijning zijn.

Hoe het jou en je hond helpt

Het kanaal is ontwikkeld op basis van onderzoek naar de fysiologische en psychologische behoeften, stemmingen en reacties van dieren, om hen te helpen zich meer gestimuleerd of ontspannen te voelen wanneer dat nodig is. Volgens DogTV lijdt één op de zes honden aan duidelijke verlatingsangst, wat kan leiden tot overmatig blaffen en weigeren te eten, tot pogingen om te ontsnappen en ander destructief gedrag.

Dus hoe zal het helpen? Het kanaal, dat na drie jaar onderzoek tot stand is gekomen, zal wetenschappelijk geteste programma’s uitzenden. De gebruikte kleuren, audiofrequenties en cameravoering zijn allemaal aangepast aan de zintuigen van de hond. Maar naast de programma’s die speciaal zijn afgestemd op de behoeften van je hond, zijn er ook programma’s voor hondenbezitters, zoals we al eerder zeiden. Met onder meer shows van de beroemde hondentrainster Laura Nativo, die ons zal vertellen over alle trucs en tips voor een beter huis voor je hond. Ook komen er programma’s over enkele eenvoudige en leuke recepten.

De dienst zal beschikbaar zijn op een reeks smart tv’s, Android- en Apple-apparaten en natuurlijk online.

Heb je nog geen huisdier of ben je gewoon op zoek naar nog een ander huisdier? Dan moet je zeker eens kijken naar het artikel over hoeveel huisdieren je kosten per jaar.