Het verhaal van What Jennifer Did

In What Jennifer Did staat het verhaal van de uiterst getroebleerde Jennifer Pan centraal. Bijna een decennium geleden, op 8 november 2010, vond een gruwelijke aanval plaats in het huis van de familie Pan in Markham, Ontario. Jennifers moeder, Bich Ha Pan, werd omgebracht, terwijl haar vader, Huei Hann Pan, zwaargewond achterbleef. Jennifer was de enige overlevende getuige. Maar al snel kwamen rechercheurs tot de schokkende ontdekking dat Jennifer mogelijk meer wist dan ze liet blijken.

In de documentaire wordt duidelijk dat Jennifers leven een web van leugens en misleidingen was geworden. Ze had haar ouders voorgelogen over haar schoolprestaties en universitaire opleiding, waarbij ze zelfs documenten vervalste om haar bedrog te verhullen. Haar ouders hadden grote dromen voor haar, maar Jennifers ware passie lag elders: bij Danny Wong, een crimineel met wie ze een geheime relatie had. Haar relatie met Wong leidde haar uiteindelijk naar duistere wegen.

De documentaire belicht beelden van politieverhoren waarin Jennifers verdraaiingen en wanhoopsacties worden blootgelegd. Ze probeerde zelfs te regelen dat ze van haar eigen leven werd beroofd, in een wanhopige uitbarsting van depressie en zelfhaat.

Bekijk hier de trailer van What Jennifer Did:

Bizar en bijzonder true crime-documentaire op Netflix

What Jennifer Did is gebaseerd op grondig onderzoek en politiemateriaal, eerder gebruikt door misdaadverslaggever Jeremy Grimaldi voor zijn boek uit 2016, A Daughter’s Deadly Deception: The Jennifer Pan Story. Via onthullende tekstberichten en verklaringen werd duidelijk dat Jennifers relatie met Wong haar tot deze gruwelijke daden dreef, met financiĆ«le motieven als achterliggende kracht.

De filmmakers hopen dat deze Netflix-documentaire nieuwe aandacht zal vestigen op de zaak, vooral nu rechercheurs nog steeds op zoek zijn naar een derde betrokkene. Jennifer en haar vader weigerden interviews voor de film, wat betekent dat veel van wat er in het Pan-huishouden is gebeurd wellicht voor altijd verborgen blijft.

Reacties van kenners en Netflix-kijkers

Momenteel scoort What Jennifer Did een 6.1 / 10 sterren op IMDb. Maar wat vinden de ‘normale’ kijkers ervan? Wij doken even op X (Twitter) en selecteerden een aantal berichten:

what jennifer did twitte reviews

Ben jij fan van dit genre? Bekijk dan de top 10 beste true crime-documentaires op Netflix.