Natte vaat

Het is echt geweldig om een vaatwasser te hebben, toch? Je gooit gewoon alles erin, drukt op een knop, en hop, al die vieze borden en glazen worden als bij toverslag schoon. Maar, serieus, waarom moeten die dingen altijd zo druipnat zijn als je ze eruit haalt? Het lijkt wel alsof ze in een watergevecht zijn geweest. Dus, ja, de vaatwasser is superhandig, maar als je die natte vaat eruit haalt, voelt het soms alsof je een mini-zondvloed hebt overleefd. Toch hoeft dat niet zo te zijn. Dankzij deze handige truc haal jij de vaat superdroog uit de vaatwasser.

Zo haal jij je vaat droog uit de vaatwasser

Als je de vaatwasser hebt laten draaien en hij is klaar, dan is er vaak nog wat stoom en waterdruppels binnen. Daardoor blijft je schone servies een beetje vochtig, en dat is niet handig, want dan moet je het met de hand afdrogen. Maar wist je dat er een handige truc is om dat te voorkomen?

Op TikTok is een slimme methode gepost. De persoon in kwestie opent de vaatwasser, hangt een theedoek over de deur en sluit de machine opnieuw. Wat er toen gebeurde, was superslim! De theedoek absorbeerde namelijk al het vocht en stoom in het waterspuitparadijs, waardoor de vaat helemaal droog bleef. Je hoeft voortaan dus niet meer de vaat met de hand af te drogen. Dit bespaart niet alleen tijd, maar maakt het hele proces ook een stuk gemakkelijker. Handig, toch? Dus de volgende keer dat je de vaatwasser gebruikt, probeer deze truc eens uit. Het zal je zeker helpen om droge, schone vaat te krijgen zonder al dat gedoe met handmatig afdrogen!

De slimme truc is gemaakt door Jasmine Gazelle, en heeft de truc ook gepost op haar TikTok account. Bekijk de TikTok hieronder:

@jasminegazelle Everyone says Jet Dry does the same thing but this dish towel trick is free and more eco-friendly ♻️ #lifehack #homehack ♬ Ultimate life hacks – Kelly – The Life Bath

Meer lezen over trucs met de vaatwasser? Check hier hoe jij een steak kunt bakken in de vaatwasser.