Een medium rare steak uit de vaatwasser

Stel je voor je zit in een restaurant en je vraagt om een medium rare steak. Je kent de kok dus je gaat even gedag zeggen na je bestelling. Maar wanneer je aankomt, zie je de kok je steak in de vaatwasser doen. Deze manier van bakken is toch wel een tikkeltje vreemd, maar laten wij even een kijkje nemen hoe deze beste man het voor elkaar krijgt.

 

Deze Amerikaanse verslaggever heeft dus even uitgeprobeerd of het mogelijk is om een steak te maken in een vaatwasser. Waarom vraag je? Wij zouden het echt niet weten, waarschijnlijk heeft hij het ergens langs zien komen en heeft besloten het uit te proberen. Maar hoe werkt dat nou?

Lekkere steak uit de vaatwasser

Michael George (de verslaggever en officieel vaatwasser-chef) liet aan zijn vier duizend volgers zien hoe hij een lekker stuk steak uit de verpakking pakte, er wat zout en peper overheen gooit om de steak vervolgens in een luchtdicht zakje te plaatsen. Na het verwijderen van de lucht in het zakje met de steak, gooit hij hem in de vaatwasser. De vaatwasser gaat aan voor 96 minuten en komt er vervolgens uit als een heerlijk stukje vlees.

Helaas oh helaas, kan de vaatwasser niet ál het werk doen. Na de 96 minuten in de vaatwasser ging de perfect gebakken steak nog even de pan in met wat knoflook en kruiden. Michael beweert echter dat dit alleen was om de buitenkant bruin te maken en dat de steak maar voor twee minuten in de pan heeft gelegen.

Twittergebruikers merkte op dat het eigenlijk niet zo goed is voor het milieu. Het duurt namelijk langer om de steak in de vaatwasser te maken en het gebruikt veel meer water. Toch moeten wij wel wat credits geven voor de poging en hoewel het een vage methode is, wie weet gaat dit ervoor zorgen dat je altijd een goed stukje vlees kan eten.

En ohja, mocht je denken: ‘die Michael, wat een gek’. Blijkbaar is hij niet de enige geweest…