Wordt Fyre Festival 2 werkelijkheid?

Zes jaar geleden bedacht Billy McFarland het beruchte Fyre Fest. Het was een luxe festival oorspronkelijk bedoeld om over twee weekends plaats te vinden op een privéstrand in de Bahama’s, maar eenmaal ter plekke bleek het enorm frauduleus te zijn. Bezoekers werden geconfronteerd met ontoereikende omstandigheden en een gebrek aan eten en drinken. Deze mislukking werd later vereeuwigd in de iconische Netflix-documentaire FYRE.

McFarland kwam in 2022 vrij uit de gevangenis nadat hij schuldig had gepleit aan meerdere aanklachten van fraude. Hij heeft TikTok gebruikt om zijn plannen voor de herziene Fyre Fest te delen. Op dit moment heeft het festival nog geen line-up, geen locatie en geen data voor het evenement. Hoewel er nog niets definitief vaststaat, heeft McFarland gezegd dat het festival zal plaatsvinden in “het Caribisch gebied” en dat zijn anonieme partners “mikken op Fyre Festival 2 aan het einde van volgend jaar.”

In een video deelde McFarland: “Het is een absoluut wilde reis geweest om hier te komen, en het begon echt allemaal tijdens de zeven maanden durende eenzame opsluiting. Ik schreef dit plan van 50 pagina’s uit over hoe ik dit algemene interesse en de vraag naar Fyre zou benutten, en hoe ik mijn vermogen om mensen van over de hele wereld samen te brengen en het onmogelijke te realiseren, zou benutten. Hoe ik de beste partners ter wereld zou vinden om me mezelf te laten zijn en tegelijkertijd Fyre’s visie op het hoogste niveau te realiseren…” Hij voegde eraan toe: “Ondertussen zullen we pop-ups en evenementen over de hele wereld organiseren. Dit is jouw kans om mee te doen. Dit is waar ik al die tijd naartoe heb gewerkt. Let’s f*cking go.”

@pyrtbillyFYRE Festival 2 is LIVE! 🔗 in bio

♬ original sound – Billy McFarland

McFarland deelde ook dat de eerste 100 tickets te koop zijn. De prijzen voor deze tickets zijn $499, met andere prijsniveaus die “binnenkort” variëren van $799 tot $7,999. In maart van dit jaar legde McFarland zijn plannen uit om de $26 miljoen (£20,9 miljoen) die hij verschuldigd is aan investeerders voor het eerste rampzalige festival terug te betalen. “Dit is hoe ik het ga terugbetalen: ik besteed de helft van mijn tijd aan het filmen van tv-shows. De andere helft richt ik me op waar ik echt, echt goed in ben,” zei hij op Twitter.