Het bijzondere verhaal achter de merknaam Snickers

Snickers, we kennen het merk al decennialang. Niet alleen door hun geweldige chocladerepen, maar ook door de campagnes en sterke slogans als ‘You’re not you we you’re hungry’ en ‘Get some nuts’. Net zoals bij andere merken, weten heel veel consumenten niet waar de naam daadwerkelijk vandaan komt. Dit is ook zeker het geval bij Snickers, waarvan de naam toch een speciaal verhaal kent.

Het begon allemaal in 1911, toen Frank en Ethel Mars een snoepfabriek startten, die helaas niet succesvol bleek te zijn. Maar achteraf gezien was dit waarschijnlijk het beste, want later richtten ze ‘Mar-o-Bar’ op, een bedrijf dat later het welbekende Mars Company werd. Het merk brak meteen door met hun eerste product, Milky Way, dat direct een hit werd. Vandaag de dag kent dat bedrijf een hele rits aan verschillende producten, zoals Twix, Bounty en Celebrations.waar komt merknaam snickers vandaan

Volgens Mashed hadden Frank en Ethel na hun succes genoeg geld te besteden, dus kochten ze een enorme paardenfokkerij van 3000 hectare in Tennessee. Ze noemden de boerderij toepasselijk naar de Milky Way-chocoladereep en hielden er een aantal paarden. Maar helaas stierf het favoriete paard van Ethel in 1930, vlak voordat een naamloze chocoladereep van het bedrijf in productie zou gaan. Je hebt het misschien al geraden, maar het paard heette Snickers. Dus besloten Frank en Ethel om hun nieuwe reep ter ere van hem te noemen. Snickers belandde datzelfde jaar nog voor vijf cent in de winkelschappen in Chicago.