Hoe komt die vieze geur uit de stofzuiger?

Zoals we net al aangaven, kan het gebruik van de stofzuiger soms leiden tot een extra bijwerking. Een onaangename muffe geur welteverstaan. We gaan de oorzaak van die vreemde geur uit de stofzuiger wat beter bekijken om erachter te komen waarom het gebeurt en hoe je er effectief mee om kan gaan.

Het klinkt eigenlijk heel gek dat een schoonmaakapparaat kan bijdragen aan een onaangename geur in huis. Maar, als we dan uiteindelijk iets meer gaan nadenken is het vrij logisch. De stofzuiger zuigt namelijk alle zooi uit je huis op, zoals stof, kruimels, haren van jouw huisdier(en), ga zo maar door.

Al dat vuil bij elkaar zal natuurlijk geen aangename geur verspreiden. De lucht die door de stofzuiger wordt uitgeblazen, bevat deze onaangename geuren en verspreidt het door je huis. Een andere reden voor de muffe geur kan zijn dat de stofzuigerzak of het bakje vol is.

vieze geur stofzuiger

Wat te doen tegen de muffe geur uit de stofzuiger?

In het geval dat de lege zak of bak nog steeds stinkt, is er gelukkig effectieve en eenvoudig toe te passen oplossing: het opzuigen van waskorrels of wasmiddel. Hoewel deze producten eigenlijk bedoeld zijn om je kleding fris te maken, zijn ze ook in staat om de muffe geur van je stofzuiger te vervangen. Er zijn verschillende soorten op de markt verkrijgbaar, die jou de mogelijkheid bieden om te kiezen op basis van je favoriete geuren. Dit is wel iets waar je over na moet denken, aangezien je hele huis hiernaar gaat ruiken.

Zodra je stofzuiger deze waskorrels of wasmiddel opzuigt, neemt het de uitgaande lucht over. En in plaats van de muffe lucht, heb je nu de aangename geur van deze waskorrels of wasmiddel. Op deze manier heb je na het stofzuigen niet alleen een schoon huis, maar ook een huis dat lekker ruikt.

Nog geen stofzuiger in huis? Check dan eens deze goedkope stofzuiger van Action.