Ben jij het ook zat om altijd lang op je bagage te moeten wachten? Met deze twee trucjes zorg jij ervoor dat jouw bagage altijd als eerste op de bagageband.

Doe alsof je veel breekbare spullen mee hebt

Het lijkt misschien heel voor de hand liggend, maar menig mens denkt er niet over na. Als je je koffers incheckt op het vliegveld worden ze gelabeld en op een lopende band gelegd. Het is dan aan de rest van de medewerkers om jouw koffer bij de goede vlucht te laten belanden. Maar er is dus een truc die je als reiziger kunt toepassen zodat jouw koffer altijd als eerste op de bagageband belandt!

Zo kun je bij het inchecken namelijk vragen of ze er een fragile stikker op willen plakken. Deze sticker geeft het sein dat wat er in de koffer zit, breekbaar is en er daarom voorzichtig met jouw koffer om moet worden gegaan. Nu zal je misschien denken: wat heeft deze sticker te maken met het in- en uitladen van de koffers? Nou, als je een koffer hebt met veel breekbare spullen moet daar dus voorzichtig mee worden omgegaan. De fragile koffers laden ze dus ook als laatste in het ruim. Deze liggen dan bovenop en worden er bij aankomst ook als eerste uitgehaald. Op deze manier komt jouw koffer dus als één van de eersten op de bagageband.

bagage op vliegveld als eerste uit vliegtuig

Nog een tip

Naast de fragile sticker kun je er ook op een andere manier voor zorgen dat jouw koffer als laatste wordt ingeladen. Dit lijkt misschien niet het meest ideale plan, maar werkt wel goed. Je kunt namelijk zorgen dat één van de laatsten bent die incheckt. Op deze manier komt de koffer ook als laatste bij het vliegtuig aan en wordt deze ook als laatst ingeladen. Ook bij deze truc geldt dat jouw koffer waarschijnlijk bovenop of vooraan ligt en zal daarom ook als eerste op de bagageband belanden. Echter is er bij deze methode de kans dat het ruim vol zit dat het ruim vol zit en loop je ook het risico dat je wellicht je vlucht mist. Dat wil niemand.

Met deze twee handige tips kun jij er dus zelf voor zorgen dat jouw bagage als één van de eerste op de bagageband terecht komt. Nu je op de hoogte bent van het trucje, moet je misschien nog bedenken waar je naar op vakantie wilt. Check dan nog even deze romantische vakantiebestemmingen voor jou en je partner.