Hoe word je astronaut?

Astronaut worden is zeker geen makkie. Naast dat je enorm veel moet leren, is de kans dat je ‘de baan’ krijgt heel erg klein. Als je in Nederland kijkt, zijn er eigenlijk maar twee echt bekende astronauten. Zo hebben we Wubbo Ockels en André Kuipers die echt de ruimte zijn ingegaan. Heel veel mensen willen astronaut worden, maar de kans dat je het wordt, is echt minimaal.

Er bestaat geen opleiding op een school voor astronauten. Je moet uiteindelijk een universitaire opleiding gedaan hebben, het liefste in vakken als techniek, wiskunde, geneeskunde of natuurwetenschappen. Hiernaast zijn er ook veel medische en psychologische keuringen die je moet doorstaan. Wanneer je deze allemaal gehaald hebt en ook nog eens door de lastige selectie bent gekomen, is het tijd om je klaar te stomen voor een (eventuele) ruimtemissie. Dat klaarstomen duurt zo’n 2,5 jaar. Ook al ben je klaar met deze 2,5 jaar lange ‘opleiding’, blijf je jezelf nog steeds altijd bijscholen van nieuwe ontwikkelingen en dergelijke.

Wat is het gemiddelde salaris van een astronaut?

Welke vaardigheden moet je hebben om astronaut te worden?

Je moet dus een heleboel leren om astronaut worden, maar naast al dat leren moet je natuurlijk ook gewoon een aantal vaardigheden hebben. Zo moet je communicatieve vaardigheden hebben, volledig Engels kunnen praten en het liefste ook Russisch. Het is namelijk heel belangrijk voor jouw veiligheid en voor andere dat alle berichten duidelijk gecommuniceerd worden. Ook moet je fysiek en mentaal fit zijn. Het is niet makkelijk om in de ruimte te overleven. Ook is het erg van belang dat je een échte teamplayer bent. Je gaat namelijk niet alleen de ruimte in.

Wat is het gemiddelde salaris van een astronaut?

Wat is het gemiddelde salaris per maand?

Je zou vast en zeker wel denken dat astronauten enorm veel verdienen, maar eigenlijk valt dat heel erg mee. Het gemiddelde salaris van een astronaut is namelijk €9.050 bruto per maand. Begrijp ons niet verkeerd; het is veel, maar voor een astronaut zou je eigenlijk veel meer verwachten. Het bedrag kan overigens wel oplopen. Het startsalaris ligt namelijk rond de €6.000 euro en het kan oplopen tot €12.100 door je ervaringsjaren.

Benieuwd naar de best betaalde beroepen in Nederland?