Populaire vakanties zijn binnen Europa

Als jij een vakantie kiest, blijf je dan liever een paar dagen op een vakantiebestemming binnen Europa of ga je liever erbuiten? Volgens Sunweb Group blijven de meeste Nederlandse vakantiegangers namelijk liever in Europa. Zo zien zij dat dit jaar de populaire vakanties in Zuid-Europa zijn. Vakanties naar Spanje, Griekenland en Turkije vallen erg in de smaak volgens TUI. Dit zijn de meest populaire vliegvakanties.

Hiernaast heb je natuurlijk ook nog autovakanties. Hierbij ziet Sunweb Group dat de meeste mensen dan rijden naar het Gardameer in Italiƫ, of een ritje maken naar Denemarken. Je merkt dan ook wel dat wij Nederlanders liever lekker uitrusten in het zonnetje op een strand, da naar een koud land gaan en cultuur willen zien.

Ook vertelt Sunweb Group dat cruises steeds meer bezocht worden dan eerst. Niet alleen in het Middellandse Zeegebied, maar ook cruises op de Noorse Fjorden, Engeland en Schotland worden meer bezocht.

De populairste vakantiebestemmingen van Nederlanders, volgens Sunbweb Group

Scandinaviƫ is een van de populairste vakanties onder jongeren

Vooral afgelopen jaar en dit jaar merkt Sunweb Group dat Scandinaviƫ onder de jongeren erg in de smaak valt. Hierbij gaan de meeste jongeren naar Noorwegen of Denemarken. Een paar jaar geleden waren populaire vakanties juist in warme landen waar jongeren zich vol konden gieten met drank. Nu zien zijn dat jongeren veel liever kiezen voor een vakantie waarbij zij iets actiefs kunnen doen en cultuur kunnen zien, in plaats van elke nacht drinken in een club in Spanje. De sportieve vakanties worden dus meer gekozen.

Het is ook niet gek dat deze ‘ervaring-vakanties’ zo erg in de smaak vallen. Op social media worden namelijk steeds meer video’s gedeeld van jongeren die naar verre landen reizen en hun ervaringen opnemen. Ze laten zien hoe je voor een kleine prijs toch een enorme vakantie kan ervaren. Door deze video’s willen dus steeds meer jongeren ook naar het buitenland.