Ongemakkelijke situaties tijdens een eerste date

Het hebben van een eerste date vinden veel mensen erg spannend. En dat is natuurlijk ook niet zo gek; voor het eerst iemand ontmoeten is ook best spannend. Het kan een mix van opwinding en zenuwen oproepen, en soms lijken ongemakkelijke situaties onvermijdelijk. Van onhandige stiltes tot onverwachte onderwerpen, het is normaal dat beide personen zich even moeten aanpassen aan elkaars gezelschap. Kortom, vaak weet je niet precies hoe zo’n eerste date gaat verlopen.

Deze onzekerheid kan voor sommigen zelfs de noodknop zijn waardoor ze niet eens meer op date willen gaan. Maar deze ongemakkelijke situaties tijdens een eerste date zijn nu verleden tijd met de Triangel Methode, de laatste dating trend van 2023.

Wat is de Triangel Methode?

De huidige gen-Z gebruikt de zogenaamde Triangel Methode als een strategie om subtiel interesse te tonen tijdens een date. Het concept omvat het vormen van een omgekeerde driehoek met je ogen op het gezicht van de ander. Volgens Patti Wood, een expert in lichaamstaal en auteur van SNAP: Making the Most Of First Impressions, Body Language, and Charisma, is de ‘Triangel Methode’ slechts een van de vele methodes, gebaseerd op verbale signalen, die in de datingwereld worden gebruikt. Men beschouwt de ogen en de mond samen met het voorhoofd als de ‘gouden driehoek’. Wanneer er weinig oogcontact plaatsvindt in dit gebied van het gezicht tijdens een date, suggereert dit dat er waarschijnlijk geen sterke aantrekkingskracht is tussen beide individuen.

triangel methode dating trend 2023

Hoe werkt de Triangel Methode in de dating wereld?

Maar hoe werkt deze methode dan precies? Wat je dus moet doen als je iemand aantrekkelijk vindt, is eerst naar een van hun ogen kijken, vervolgens snel naar hun mond te gaan en uiteindelijk terug te keren naar het andere oog. Zo vorm je dus in principe een driehoek met je kijkrichting en wordt dit driehoekige patroon gecreëerd. Met deze methode geef je een subtiele hint aan je date dat je hen wel ziet zitten, aldus Patti Wood.

Voorstanders van deze methode beweren dat het een succesvolle manier is om een boodschap van genegenheid over te brengen en de ander aan te moedigen tot genegenheid. In overige onderzoeken naar dit onderwerp komt echter al naar voren dat aanhoudend oogcontact op zichzelf al een stimulerend effect kan hebben. Ga je binnenkort op een date en merk je dat je de persoon erg aantrekkelijk vindt? Probeer dan deze triangel methode uit.

Lees ook: Mid-mute dating is de allerslechtste trend van 2023.