Wat is mid-mute dating?

Tina Wilson is een datingexpert en vertelt het volgende over deze date trend in 2023: “Mid-muting is wanneer de persoon met wie je aan het daten bent je meldingen dempt, meestal halverwege de week, omdat hij/zij je alleen als een weekend thing ziet.” Natuurlijk is dit een hele slechte eigenschap en respectloos tegenover de ander, vooral wanneer één van de twee een toekomst ziet met de ander. Dit is dus een complete red flag in dat geval.

 

Hoe ga je om met deze slechte dating-trend?

Gelukkig is dit een red flag die je makkelijk kunt herkennen. Als iemand jou doordeweeks negeert of weinig van zich laat horen en in het weekend wel interesse toont, merk je het eigenlijk al heel snel. Of je moet heel naïef zijn. Natuurlijk zou het kunnen dat iemand druk bezig is met werk, maar voor een appje tijdens werk of een belletje in de avond kun je altijd wel plek maken als je iemand écht ziet zitten. Je zou het er altijd met diegene over kunnen hebben, maar als hij/zij er altijd een heel probleem van maakt om in de avond even te bellen, verdient diegene je niet. Enthousiasme moet van beide kanten komen.

mid-mute dating trends

Zit het je dwars? Het kan nooit kwaad om te vragen waarom hij/zij doordeweeks niet even wil afspreken. Misschien is hier namelijk wel een verklaring voor. Maar appen of bellen zou niet te veel gevraagd moeten zijn, want dit neemt helemaal niet veel tijd in beslag. Als deze persoon jou echt leuk vindt, wil diegene jou ook spreken.

Mochten jullie niets serieus in elkaar zien maar wel een fan zijn van casual dating, dan is de mid-mute dating trend natuurlijk minder slecht. Het is echter wel van belang dat jullie elkaar duidelijk maken dat jullie verhouding niks serieus is, maar dat jullie wel genieten van elkaars gezelschap.