De verhaallijn van Trial 4

Beschuldigd worden van een moord die je niet hebt gepleegd is één van de ergste dingen die je je kan voorstellen. Het overkwam Sean Ellis in 1993. Over deze rechtszaak en veroordeling gaat de nieuwe Netflix documentaire Trial 4. 

De moord waar Ellis van wordt beschuldigd is die op een politieagent in Boston. Doordat het gaat over een vermoorde politieagent zit het politiedepartement extra dicht op de zaak. Shean heeft een donkere huidskleur heeft en de vermoordde politieagent was een blanke man. Dit zorgt ervoor dat racisme en discriminatie ook een rol spelen bij de veroordeling.

Meningen verdeeld over (on)schuld

In de trailer van de documentaire komen verschillende mensen aan het woord, die er allemaal hun eigen mening op nahouden of Sean schuldig of onschuldig is. Sommigen menen dat de politie destijds een zondebok zochten. Omdat Sean Ellis aanwezig was geweest op de crime-scène besloot men hem daarom aan te wijzen als dader. Zij zeggen dat de politie corrupt is en niet eerlijk te werk is gegaan. Anderen zijn er juist heilig van overtuigd dat Sean Ellis wél de dader is.

Trail 4 op Netflix

Trial 4 is allesbepalend

In Trial 4 staat naast de vertellingen van voor- en tegenstanders, vooral het vierde proces centraal. Na twee ‘mistrials’ (een proces dat om welke reden dan ook niet succesvol wordt afgerond), werd Sean Ellis tijdens zijn derde proces veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Na 22 jaar besluit men om zijn zaak weer te heropenen. Ellis doet er vervolgens alles aan om zijn naam te zuiveren en eindelijk gerechtigheid te krijgen.

Meer crime documentaires op Netflix

De documentaire komt vanaf 11 november op Netflix te staan. Tot die tijd zijn er genoeg andere crime-documentaires die de moeite waard zijn. Zo schreven we eerder al over 10 true-crime documentaires op Netflix die je moet zien. Ook The Trial of the Chicago 7 geven gaat over een spraakmakende rechtszaak.