Mesut Özil heeft niet stilgezeten in de sportschool

Mesut Özil is een voormalig Duitse voetballer van Turkse afkomst die bekend was vanwege zijn technische vaardigheden, creatieve spelstijl en uitstekende passing. Özil speelde voor topclubs zoals Real Madrid en Arsenal, en won met Duitsland het Wereldkampioenschap in 2014. Hij wordt vaak geprezen als één van de beste middenvelders van zijn generatie.

Tegenwoordig is Özil helemaal uit het voetbal verdwenen. Wel is hij nog erg actief op zijn Instagram-account. Zijn behoorlijke volgersaantal van 28,1 miljoen geeft hij regelmatig een inkijk in zijn leven en deelt hierdoor ook regelmatig kiekjes uit de sportschool. De ex-voetballer postte recent een foto om te ‘vieren’ dat hij nu een jaar bezig is om zijn lichaam te transformeren in de sportschool en het resultaat is op z’n minst bijzonder indrukwekkend te noemen. Met een wasbordje waar je u tegen zegt, kanonskogels als armen en aderen waar geen ander aderen heeft kan je wel stellen dat hij de sportschool dit afgelopen jaar als topprioriteit heeft gezien.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mesut Özil (@m10_official)

De post trok extreem veel aandacht, ook van voetbalfans die hem minder nauw volgen en hem alleen kennen van zijn voetbalkwaliteiten. Zo staan de comments vol met verbaasde fans die hun voormalig sterspeler nog nauwelijks terug herkennen en hem veel lof geven voor het feit dat hij na zijn carrière nog zo sportief is gebleven (wat we niet over onze eigen recordinternationals kunnen zeggen).

Voetballers met als voorbeeld Arnold Schwarzenegger

Maar Özil is niet de enige voetballer die een doorstart lijkt te maken als bodybuilder. Voormalig goaltjesdief van onder andere Liverpool en Atletico Madrid Fernando Torres heeft een soortgelijke transformatie doorgemaakt. Ook hij is sinds zijn voetbalpensioen niet meer uit de sportschool te slaan.