Baby Reindeer is een van de grootste Netflix-series

‘Baby Reindeer’ werd na zijn release eerder dit jaar een kijkcijferkanon en stond in april bovenaan de wereldwijde Netflix-hitlijsten. De serie bleef een maand lang de meest bekeken show op het platform en werd zelfs uitgeroepen tot de tiende meest bekeken serie aller tijden op Netflix.

De serie vertelt het verhaal van de worstelende comedian Donny Dunn (gebaseerd op Richard Gadd himself) die meedogenloos wordt gestalkt door een oudere vrouw genaamd Martha. De show kreeg nog meer aandacht toen Fiona Harvey, die beweert de echte persoon achter het personage Martha te zijn, dreigde met juridische stappen tegen zowel Gadd als Netflix.

Het succes van ‘Baby Reindeer’ heeft fans doen speculeren over Gadds volgende stappen. Een bron heeft aan The Sun het volgende verteld: “Dit is nog geen definitieve deal, beide partijen zijn nog in onderhandeling over de details van een contract waarmee Richard zo snel mogelijk aan een nieuwe show kan beginnen. Het feit dat de deal een zeven-cijferig bedrag kan opleveren, toont aan hoe graag Netflix hem ‘in huis’ wil houden na het ongelooflijke succes van ‘Baby Reindeer’. Ze hopen tot een overeenkomst te komen waarbij Richard een reeks shows voor hen zal produceren die net zo succesvol en prikkelend kunnen zijn.”