En zoals je vast al weet: het is onmogelijk goed te sporten zonder een goed dieet. Bekijk dan ooit het strikte dieet van Rafael Nadal.

 

Hoe ziet het trainingsschema van Rafael Nadal eruit?

De inmiddels 35-jarige Rafael Nadal is zo gefocust op de beste worden dat hij niets aan het toeval overlaat. Vandaar dat hij zelfs een eigen gym heeft, die hem perfect in staat stelt om zijn work-outs te doen. Gelegen in Mallorca kan hij hier elke dag flink aan de slag. Wat hij allemaal precies doet? Dat lees je hieronder.

Strekken

Als topsporter is het extreem belangrijk om geen blessures op te lopen. Hierdoor raak je namelijk achterop bij je collega’s en loop je vele miljoenen mis. Vandaar dat Rafael (net als Roger Federer) soms wel tot een uur lang bezig is met een warming-up. Ook na afloop van zijn training is hij bezig met strekken om blessures te voorkomen.

Power Plate

Een power plate is een vibrerend platform dat helpt om je spieren te laten samentrekken op hoge snelheden. Het verbetert je bloedcirculatie, bereik van je bewegingen en spierkracht. Ook helpt het om spierpijn te verminderen en je herstel te versnellen. Vandaar dat Rafael Nadat heel vaak op de power plate te vinden is.

Weerstandsbanden

Omdat het bij tennis draait om snelle, plotse bewegingen – is het heel belangrijk om zijn spieren wendbaar te houden. Weerstandsbanden helpen hier goed bij. Tijdens zijn training doet hij meerdere oefeningen hiermee om zijn mobiliteit zo hoog mogelijk te houden.

Core

Waar voetballers en wielrenners veel focussen op hun benen, moeten tennisspelers vooral zorgen dat hun core zo sterk mogelijk is. Dit is namelijk essentieel voor zijn balans, stabiliteit en uithoudingsvermogen. Rafaels voorkeur ligt bij oefeningen met weerstandsbanden, push-ups, pull-ups en verschillende oefeningen met een medicijnbal.

Gewichtheffen

Rafael Nadal doet vooral focussen op gewichtheffen als het seizoen afgelopen is. Hierdoor kan hij zijn zwakkere spieren trainen tot het hoge niveau van de rest van zijn spieren. Voordat een toernooi begint is hij dus vaak bezig met oefeningen zoals bankdrukken.

Bodyweight

Rafael is een groot liefhebber van oefeningen met eigen lichaamsgewicht zoals pull-ups, push-ups, sit-ups, squats en lunges. Simpel, maar effectief.