Wat is de gemiddelde prijs voor een verlovingsring?

‎De verloving is natuurlijk het allerbelangrijkste van het hele gebeuren. De ring draagt bij aan deze mooie herinnering. Als jij je partner echt gelukkig wil maken, is het belangrijk om je best te doen voor de droomverlovingsring. Een beetje spaargeld apart houden in deze investering is essentieel. Een verlovingsring is iets wat ze voor altijd zal dragen. Speciaal mag deze ring dus wel zijn. De prijs van de verlovingsring is iets waar je wel even bij stil moet staan.

 

Uit onderzoek is gebleken dat mensen in Europa gemiddeld zo’n 2.000 tot 2.500 besteden aan een verlovingsring. In Amerika ligt dat bedrag een stukje hoger, namelijk rond de 5.000 euro (omgerekend).

Er geld echter voor veel mensen  een vuistregel die al lang wordt gebruikt. Deze luidt dat je aan een verlovingsring twee maanden salaris moet besteden. Als je 2.000 euro per maand verdient, zou je zo’n 4.000 euro aan een ring kunnen besteden. Dat klinkt misschien als een groot bedrag voor een verlovingsring, dat is het ook. Laten we realistisch blijven, goede sieraden zijn duur. Gelukkig is de prijs van de verlovingsring niet het belangrijkste onderdeel van de verlovingsring. Het gaat uiteindelijk om het idee en de relatie tussen jullie.

gemiddelde prijs verlovingsring

Meer geld uitgeven aan de verlovingsring is natuurlijk niet verboden en minder hoeft ook echt geen probleem te zijn. Het is uiteindelijk helemaal aan jezelf hoeveel waarde je hecht aan de ring en wat de prijs wordt van de verlovingsring. Kies in elk geval een ring die klasse uitstraalt. Niet eentje die uitstraalt dat je hem even snel hebt uitgekozen, omdat het de goedkoopste was. Een vrouw hecht meer waarde aan deze ring dan ze laat blijken.