Ahsoka (IMDb score: 7,6)

Ahsoka Tano is een voormalige Jedi-strijder die ondergedoken zat voor het galactische rijk. Ze neemt de verantwoordelijkheid op zich om een dreiging voor het kwetsbare heelal te onderzoeken na de val van het Galactische Rijk. Ze reist door het hele universum op zoek naar grootadmiraal Thrawn, een voormalige commandant van het Rijk. ‘Ahsoka’ is een boeiende spin-off van ‘The Mandalorian’, die dieper ingaat op de gevolgen van de val van het rijk.

 

Loki (IMDb score:  8,2)

Loki, ook bekend als de God of Mischief, krijgt de Tesseract in handen en wint daarmee zijn vrijheid. Hij maakt gebruik van deze kracht om door verschillende tijdsperioden te reizen en invloed uit te oefenen op cruciale historische gebeurtenissen. Hij werkt ook samen met de Time Variance Authority om het multiversum te bewaken, wat leidt tot complexe gebeurtenissen.

 

Secret Invasion (IMDb score: 5,9)

In het hedendaagse Marvel Cinematic Universe ontdekt Fury dat er een geheime invasie van Skrulls aan de gang is op aarde. Samen met bondgenoten zoals Everett Ross, Maria Hill en Skrull Talos probeert hij deze dreiging tegen te gaan en de mensheid te redden. Secret Invasion belicht de spanning en het drama rondom deze onzichtbare dreiging.

 

Snowfall (IMDb score: 8,3)

Snowfall speelt zich af in 1983 in Los Angeles tijdens de epidemie van verboden middelen. De serie volgt het leven van Franklin Saint, een worstelaar, CIA-agent en dochter van een misdaadbaas. Hun verhalen kruisen elkaar te midden van de opkomende crisis, waarbij de serie de impact van verboden middelen op de cultuur van de stad verkent.

 

Vigilante (IMDb score: 7,9)

Kim Jiyong leidt een dubbelleven als student aan de Politieacademie overdag en als burgerwacht ’s nachts. Hij straft persoonlijk criminelen die de wet breken. Vigilante brengt de complexiteit van recht en gerechtigheid in beeld, terwijl Kim omringd wordt door mensen met hun eigen verborgen motieven.

 

Deutsches Haus (IMDb score: 7,5)

Eva Bruhns staat op het punt zich te verloven wanneer ze gevraagd wordt om te tolken tijdens een zitting tegen SS-officieren. Ondanks afkeuring van haar ouders en aanstaande, volgt ze haar instinct en ontdekt ze een persoonlijke connectie met de zaak die dieper gaat dan ze ooit had kunnen voorzien.

 

Will Trent (IMDb score: 7,6)

Agent Will Trent van het Georgia Bureau of Investigation (GBI) heeft een moeilijke jeugd gehad in het overbelaste jeugdzorgsysteem van Atlanta. Nu is hij vastbesloten zijn unieke perspectief te gebruiken om ervoor te zorgen dat niemand wordt achtergelaten.

 

Brawn: The Impossible Formula 1 Story (IMDb score: 8,6)

In 2009 gebeurt er iets onmogelijks in de Formule 1. Een onderbemand, ondergefinancierd en onafhankelijk team wint het Wereldkampioenschap met een budget van slechts £ 1. Dit Formule 1-sprookje neemt kijkers mee achter de schermen van dit bijzondere jaar, met exclusieve toegang tot F1-archieven en bijdragen van Jenson Button en Ross Brawn.

 

The Worst of Evil (IMDb score: 8,4)

In 1995 begint er een onderzoek om drugskartels in Korea, China en Japan te ontmantelen. Plattelandsdetective Junmo gaat undercover in de opkomende Gangnam Union. Hij is zich niet bewust van de complexe relatie tussen zijn vrouw en de bendeleider.

 

Animals Up Close with Bertie Gregory (IMDb score: 8,9)

Bertie Gregory reist de wereld rond en laat ons kennismaken met bijzondere dieren met behulp van moderne technologie. Animals Up Close with Bertie Gregory biedt kijkers een nieuw zicht op de uitdagingen waarmee deze dieren worden geconfronteerd. Deze serie biedt ook beelden van onvoorspelbare wilde dieren in afgelegen gebieden waar filmen zelden volgens plan verloopt.

 

Dit waren onze favoriete series uit het jaar 2023 die op Disney+ te zien zijn. Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk dan de 10 beste Netflix-series uit 2023.