De dikste feesten tijdens ADE 2021

Het is een bijzondere dag, want vandaag is de start van het Amsterdam Dance Event 2021. A’DAM staat bekend als de muziektoren van Amsterdam. Jaarlijks trekt ADE meer dan 400.000 bezoekers uit de hele wereld. En naast alle feesten op locaties wordt er vijf dagen lang, op verschillende etages binnen de A’DAM Toren feesten gehouden met grote internationale namen, evenals veel lokale dj’s en concepten in onder andere de Shelter en the Loft.

Om dit te eren brengen lichtkunstenaars Boris Acket en Chris van Meer in samenwerking met Lumus Instruments een ‘BAKEN’ van licht over Amsterdam. Het topje van de A’DAM Toren schijnt als een vuurtoren, als een sein van hoop voor de nacht- en festivalsector. ‘BAKEN’ is te bewonderen op het dak van de A’DAM Toren tegenover Centraal Station in Amsterdam-Noord. Deze bijzondere lichttoren wordt geopend met een speciale lichtceremonie op 13 oktober en is tot en met 17 oktober te zien bij zonsopgang en zonsondergang zichtbaar. Naast dit waanzinnige kunstwerk én haar feesten, hebben wij nog 6 andere toffe feesten tijdens ADE op een rijtje gezet.

 

1. Audio Obscura – 15, 16 & 17 oktober

Één van de beste feesten tijdens ADE. Audio Obscura, drie dagen lang losgaan in het hoofdkwartier van G-Star RAW. Namen zoals Palmx Trax, Job Jobse, Black Cadmium en vele anderen kunnen daarom ook niet ontbreken in de line-up van vrijdag 15 oktober. Op zaterdag 16 oktober gaan we de hardere kant van techno opzoeken. Denk aan namen zoals Ostgut’s Planetary Assault Systems live, de Braziliaanse ANNA en legende Chris Liebing. Zij zullen samen met de rest van de line-up de tent op zijn kop zetten en niks overlaten.

Op zondag 17 oktober is er een heerlijke afsluiter. We zoeken de diepere kant van techno en elektronica. De line-up is wederom weer subliem: Duitse legende Stephan Bodzin, Adriatique, gebroeders Mind Against en opkomend Spaans talent Marino Canal zullen achter de tafel veschijnen om ons te verzorgen van de lekkerste tunes.

Sta je al te springen van het lezen over dit feest? Koop dan vanaf 1 oktober 12:00 hier je tickets.

2. Solomun X Loveland – 14 & 16 oktober

The man, the myth, the legend, Solomun is BACK. Na zijn ongelofelijke succes op Loveland 2018 is Solomun terug in het Warehouse Houthavens om het de hele tent ondersteboven te draaien met zijn housetracks. Zweten en losgaan is gegarandeerd. Aangezien 16 oktober helemaal uitverkocht is kan je nog wel tickets halen voor donderdag 14 oktober en dat doe je hier! Het is de moeite waard.

3. Awakening X Reinier Zonneveld – 15 oktober

Dit is er een om niet te vergeten. Awakenings en Reinier Zonneveld gaan iets speciaals neerzetten. Dit is namelijk niet alleen het grootste indoor techno-evenement tijdens ADE, dit is het grootste indoor-evenement van Awakenings ooit. Ook is dit het eerste techno-evenement ooit in de Ziggo Dome. Het is het eerste techno-evenement van dit formaat met één artiest in één zaal. De capaciteit bevat maar liefst 13.000 mensen en kan niet missen in het rijtje van beste feesten tijdens ADE. Wil jij bij dit geschiedenis schrijvende evenement zijn? Koop dan hier je tickets.

4. Breakfast Club – 16 & 17 oktober

Breakfasts Club, de naam kon niet meer accuraat zijn. Dit feest begint namelijk al om 08:00. Als ontbijt met beats, dancemoves en oneindige gezelligheid. Dit feest is een 24-uurs programma verdeeld over twee dagen. Wakker worden met namen zoals: Eris Drew, Octa octa, Evan Baggs, Marcel Dettmann, Paquita Gordon en Jaime Frias, klinkt niet heel verkeerd. Een van de populairste events in Amsterdam, daar wil jij bij zijn!

5. Secret Project Festival – 16 oktober

ALERT ALERT ALERT, wij hebben namelijk een belangrijke mededeling. Dit jaar is er een NEW KID IN TOWN. Voor het eerst in Europa, want dit grote underground evenement komt af van een succesvolle, uitverkochte editie in Miami. Dit jaar zijn ze voor het eerst in ons kikkerlandje om gelijk het grootste underground evenement van ADE te geven. Dit keer is de industriële omgeving van het Hembrugterrein in Amsterdam de uitverkorene voor dit spectaculaire evenement. De line-up bestaat onder andere uit: ARTBRAT, Ben Böhmer LIVE, Ben Klock & Marcel Dettman en nog véél meer. Dit beloofd een spektakel te worden.

 

6. Into Light – 15 & 16 oktober

Philips TV & Sound slaat de handen ineen met Audio Obscura die we natuurlijk kennen van hun eigen feesten. Zij openen samen een muzikale experience genaamd ‘Into Light’ tijdens Amsterdam Dance Event. Tijdens de experience kunnen bezoekers 20 minuten lang gefocust genieten van een speciaal gecomposeerd muziekstuk geproduceerd door de DJ en producer Patrice Bäumel. De deep-listening experience is te vinden in het Bimhuis in Amsterdam op 15 en 16 oktober en is voor iedereen gratis te bezoeken. Boek hier je eigen tijdslot en geniet van deze heerlijke experience, want met de nieuwste Philips Fidelio L-3 koptelefoon en de elektronische muziek van Patrice beleef jij een dag om niet te vergeten.

Is het feest waar jij heen wilt nou uitverkocht, treur niet, er worden altijd nog extra tickets aangeboden, dus blijf scherp!