We zien anno 2021, naast de klassieke analoge horloges steeds meer smartwatches. Super mooi zo’n smartwatch waarop je notificaties krijgt van inkomende telefoongesprekken, appjes en afspraken. Maar hierdoor vergeten we een beetje waarvoor het horloge eigenlijk bedoeld is: weten hoe laat het is. Met deze vijf redenen weet je precies waarom het tijd is om te investeren in een klassiek luxe horloge.

 

1. Uniek erfstuk

Het is echt zo, een goed en duur horloge zou meerdere generaties moeten tikken. Dit is vooral zo voor de luxe merken, want deze zijn meestal voorzien van ijzersterke Swiss-onderdelen waardoor deze horloges meerdere generaties mee gaan. Daarnaast is het zo dat wanneer je een luxe horloge aanschaft, het af en toe tijd is voor een onderhoudsbeurt. Bij zo’n beurt wordt ervoor gezorgd dat het klokje net weer wat lekkerder tikt. Allereerst wordt er het horloge nauwkeurig bestudeerd door een horlogemaker, om te kijken wat voor onderhoud er plaats moet vinden. Vervolgens wordt het uurwerk gedemonteerd en worden alle onderdelen schoongemaakt. De schoongemaakte onderdelen worden gedroogd waarna het uurwerk weer volledig wordt geassembleerd en gesmeerd. Deze service vind je enkel bij het aanschaffen van luxe horloges. Zo zorg je ervoor dat het unieke erfstuk wat je hebt bemachtigd, langer mee kan gaan.

2. Dragen tijdens het sporten

Met een uurwerk dat waterproof is & gemaakt is van roestvrij staal hoef je je geen zorgen te maken om eventuele beschadigingen, door te sporten. Zo biedt bijvoorbeeld de Rolex Oyster-kast een optimale bescherming tegen schokken. Ook water en zeewater, vormen geen enkel probleem voor bijvoorbeeld Rolex horloges. Belangrijk is wel dat het horloge een metalen band heeft. Wist je bijvoorbeeld dat alle Rolex-polshorloges van het model Oyster Perpetual waterdicht zijn tot een diepte van minimaal 100 meter? Als dat geen investering waard is! Zorg er hierna wel voor dat het horloge wordt afgespoeld met kraanwater om zand & zout te verwijderen.

betaalbare-alternatieven-rolex-gmt-master-pepsi-horloge

3. Tijdloos design

Daar waar smartwatches continu veranderen qua uiterlijk en software, is dat bij klassieke horloges anders. Deze uurwerken zijn van hoge kwaliteit en hebben een tijdloos design. Wist je bijvoorbeeld dat er ongelofelijk veel tijd en moeite in het maken en ontwikkelen van een duur horloge zit? Horlogemakers zijn soms wel duizenden uren kwijt aan het ontwikkelen van een bekend uurwerk, denk bijvoorbeeld maar aan de Royal Oak of aan de Rolex Presidential. Het horloge moet eerst ontworpen worden door een groep van ervaren ontwerpers. Deze échte horloges zijn een investering en geschikt voor elke gelegenheid.

4. Behoud en stijging in waarde

Een horloge van hoogstaande kwaliteit behoudt zijn waarde. Investeren in een uurwerk met een hoogstaande kwaliteit is daarom een slimme zet. Investeren is leuk, vooral als je uiteindelijk een enorme winst kan maken op je product. Zo zijn horloges een goede optie om in te investeren. Maar wel de goede modellen. Sommige horloges, en dan met name de zeldzame uurwerken, zullen naarmate de tijd verstrijkt flink in waarde stijgen. Investeren in een luxe uurwerk is daarom niet alleen een investering in jezelf, maar ook een investering die je een fors bedrag op kan leveren.

5. Een horloge staat symbool voor jezelf

Uiteraard wil het oog ook wat en zeker bij een horloge met een fors prijskaartje. Naast het design, de functionaliteiten en het behoud (of de stijging) in waarde, is het dragen van een luxe horloge iets heel bijzonders. Hierdoor kan je je beter, zelfverzekerder en succesvoller voeler. Het dragen zelf is daarnaast ook een ervaring: een echt kunstwerk met gewicht dat om je pols hangt.