To The Lake is een goede nieuwe serie op Netflix

Hij kwam vorig jaar al uit in Rusland, maar sinds kort is hij ook te zien op Netflix: To The Lake. In deze serie volgen we een kleine groep mensen die in Moskou moet zien te overleven.

Een mysterieus virus verspreidt zich namelijk ontzettend snel. Normale burgers die besmet raken beginnen bloed op te hoesten en ervaren hoe hun oogleden helemaal wit worden. Het stel Sergey en Anna besluit om Moskou te ontvluchten, samen met Sergey’s ex en hun familie. Die ontsnapping is echter niet zonder gevaren.

Moskou gaat op slot

Moskou wordt afgesloten van de buitenwereld, waardoor het voor de bewoners lastig wordt gemaakt om te vluchten. Besmet raken met het virus vormt een groot gevaar, maar ook andere burgers blijken geduchte tegenstanders. To The Lake is hiermee een spannende en heftige apocalyptische serie. Tegelijkertijd is er ook veel ruimte voor de verhoudingen binnen de groep. Sergey’s ex en zijn huidige vrouw kunnen elkaar namelijk niet luchten of zien.

To The Lake

To The Lake als titel van de serie is vooraf onduidelijk, maar een blik op de trailer kan zorgen voor een vermoeden. We zien namelijk hoe de groep op de vlucht slaat en over een bevroren meer loopt. Ook is een schip te zien dat is vastgevroren in het wat het meer lijkt te zijn. Dit meer kan dus zomaar eens de ‘veilige haven’ zijn van de groep. Maar zijn ze daar wel echt zo veilig? Of zal het virus hun ook daar bereiken?

Gelijkenissen met andere Netflix series

Door het apocalyptische aspect van de serie doet deze erg denken aan andere Netflix toppers. Zo zijn de gelijkenissen met series als The Walking Dead en met The Rain snel gemaakt. Vanaf nu is het eerste seizoen van de spannende serie te zien op Netflix. Op IMDb krijgt de serie een 7 als gemiddeld cijfer.