High School Musical maakte van Vanessa Hudgens onze jeugdliefde

Wie kent hem niet? De klassieke musicalfilm High School Musical. In die film komt een groep scholieren samen om de jaarlijkse schoolmusical vorm te geven. Een stoere basketballer en een verlegen studiebol gaan de hoofdrollen spelen, maar moeten hiervoor eerst nog een aantal tegenslagen verwerken. De film is inmiddels alweer 15 jaar oud en introduceerde ons niet alleen aan Zac Efron, maar ook aan Vanessa Hudgens.

Zij speelde namelijk de hoofdrollen. De film en de twee delen die erop volgde, zijn voor velen van ons toch een bepaalde vorm van jeugdsentiment. Hoor je een nummer van de film, dan kan het zomaar zijn dat je die nog moeiteloos kan meezingen.

Meer films van de prachtige actrice

In de filmreeks nam Vanessa Hudgens de rol van Gabriella Montez op zich: een verlegen studiebol die beschikt over een gouden keel. In het echt is de actrice een stuk minder verlegen.

Na haar succes met de High School Musical-films timmerde ze verder aan de weg als zangeres en actrice. Zo was ze te zien in de thriller Frozen Ground, Polar met Mad Mikkelsen. Ook in Bad Boys for Life speelde ze een rol. Je vriendin kent haar hoogstwaarschijnlijk ook van The Princess Switch. 

Vanessa Hudgens deelt fijne vakantie throwback op Instagram

Naast haar zang- en acteertalent, is Vanessa Hudgens ook een grote naam op Instagram. Daar heeft ze namelijk meer dan 40 miljoen volgers. Als we naar haar Instagram kijken, snappen we dat maar al te goed. Dat de temperaturen afnemen, is ook Vanessa niet ontgaan. Ze plaatste op haar account een throwback naar een eerdere strandvakantie. In een witte bikini geniet ze zichtbaar in de zee. ”Take me back,” heeft ze er bij geschreven. Wat ons betreft mag ze nog vaker dit soort fijne throwbacks op Instagram plaatsen.

Ook Zac Efron werkte na High School Musical hard aan zijn carrière. Zo speelde hij in Bad Neighbors, maar nam hij in Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile, ook de rol van Ted Bundy op zich. High School Musical heeft de hoofdrolspelers dus zichtbaar veel goeds gedaan.