De luxe havenstad Tivat

Tivat, aan de Baai van Kotor, ligt in het zuidwesten van Montenegro. De stad heeft net als Saint Tropez en Monaco een mooie haven met veel luxe winkels.

Tivat is niet altijd zo een luxe stad geweest. Toeristen lieten de stad links liggen. In 2006 bracht een rijke zakenman, Paul Munck, andere miljonairs samen om de stad weer op de kaart te zetten. Dat bleek niet voor niets. Het deel waarin ze hebben geïnvesteerd, Porto Montenegro, is nu de place to be.

waar ligt tivat

Naast alle luxe heeft Tivat ook een uniek deel met charmante straatjes. Perfect om een middag over de promenade te slenteren, dat uit komt bij het haventje Kalimani.

Bezienswaardigheden in Tivat

Je kunt de Villa Buca, dat geheel gebouwd is in renaissancestijl, bezoeken. De villa staat in het centrum van de stad en was eerst van een adellijke familie. Het is nu een museum en galerij met een zomerspeeltuin. Een bezoekje meer dan waard.

Voor de kust van Tivat kan je het bloemeneiland Ostrvo Cvijeca bezoeken. Hier zijn de overblijfselen van een klooster van de heilige aartsengel Michaël.

tivat montenegro bezienswaardigheden

Verder kan je genieten van prachtig uitzicht over Tivat en de baai door het dorpje Gornja Lastva te bezoeken. Het dorp ligt 300 meter hoger van Tivat. Een wandeling duurt zo’n anderhalf uur. Goed te doen, toch?

Helaas heb je in Tivat niet echt een strand waar je lekker kunt zonnen. Niet getreurd, je kunt net als veel inwoners naar een strand ongeveer 15 km van de stad naar Palvi Horizonti.

Wil je nog meer waterplezier? Het is ook heerlijk om op een boot de Baai van Koter te ontdekken. Tijdens het varen kan je niet missen om de meest zuidelijkste fjord van Europa te zien, dat op de werelderfgoedlijst staat van Unesco. Wanneer het lekker weer is, kan je lekker een plons maken in het prachtige blauwe water van de baai. Zo’n boottocht duurt ongeveer acht uur, waarbij je natuurlijk pauzes hebt om lekker te zwemmen en te lunchen.

haven met luxe boten tivat

Als je wat geld te besteden hebt, kun je in Tivat heerlijk winkelen. In de stad vind je filialen van luxe merken als Dior, Stella McCartney en Dolce & Gabbana.

Eten en drinken is relatief goedkoop

Aan de waterkant vind je de meeste restaurants en cafés. Daar kan je lekker dineren en geniet van het prachtige uitzicht op het kalme water van de baai. In de stad heb je een stijlvolle brasserie waar je kunt genieten van verschillenden internationale gerechten en een uitgebreide wijnkaart. Je kunt daar al voor 7 euro dineren. Heel relaxed!

Ben je helemaal verbaast over dit mooie pareltje. Wij delen de geheime steden voor een wonderschone vakantie in Europa.