Wat is het perfecte dating profiel?

Je profiel is een  vereiste als je online op zoek bent naar liefde. Zoals het gezegde luidt in de online datingwereld: “Het gaat niet om jou, maar om hoe je profiel eruitziet.” In het dagelijkse leven is de eerste ontmoeting heel belangrijk. Online is dat toch wat lastiger. Daarom is het belangrijk dat je profiel er tiptop uit moet zien. Denk aan de juiste foto’s en een goede bio op je profiel. Hieronder staan 7 tips waarmee jij het perfecte dating profiel creëert.

 

1. Blijf weg van de clichés

Vermijd de algemene beschrijving die iedereen aanspreekt. Probeer jouw potentiële dates aan te spreken. Er zijn veel unieke en interessante singles die op zoek zijn naar een date. Als je ze wil ontmoeten en daten, zorg er dan voor dat je moeite doet om iets persoonlijks te vermelden.

2. Let op je woorden

Taal- en spelfouten zijn dingen waar je echt op moet letten. Niemand zit daar op te wachten. Je moet het een beetje vergelijken met een sollicitatiebrief. Ga je stukje tekst herlezen en check alle grammatica punten. Ook is de manier hoe je het schrijft belangrijk. Sommige mensen denken dat grof zijn heel leuk is. Een verstandig mens zou echter niet van heftige taal genieten. Het kan ook zijn dat mensen je niet serieus nemen. Breng je nu over wat je over wil brengen?

3. Wees grappig

Iedereen houdt van humor. De grappige stukjes van je profiel maken het spannend en verminderen de eentonigheid van de saaie bio’s van anderen. Denk dus niet te lang na om wat woordspelingen te gebruiken. Perfect geplaatste woordspelingen en grappige lijnen verhogen het niveau van je profiel en zorgen ervoor dat het opvalt.

goed dating profiel maken online tips

4. Hint niet op eenmalige nachtjes

Soms heb je het datingaccount alleen voor de eenmalige nachtjes met iemand. Dat kan, maar schreeuw er niet om. Er zijn subtiele manieren om de aandacht te trekken. Zonder grof te zijn, kan je ook makkelijk je doel bereiken. De meeste vrouwen hebben al een aantal slordige ontmoetingen meegemaakt, zowel offline als online.

5. Niet opscheppen

Opscheppen is een hele grote afknapper. Laat je profiel niet opschepperig overkomen. Benadruk je prestaties, gevoel voor mode, dure vakanties op een subtiele manier. Als iemand zich tot je aangetrokken voelt door naar je auto of landhuis te kijken, kan het zijn dat de ander zich aangetrokken voelt om een verkeerde reden.

6. Stop met eisen

Met eisen stellen naar jezelf, kom je er niet. Je moet open staan en je best doen. Als je later kinderen zou willen, kan je dat verwerken in je bio. Er zijn wel goede en verkeerde manieren om dingen te zeggen. Wat niet goed in de smaak valt is een tekst als “alleen degene die geïnteresseerd is in het krijgen van kinderen kunnen me een berichtje sturen”. Nee dat wordt ‘m helaas niet, wat wel zou kunnen is “ik zou later graag m’n gezin willen.”

7. Wees jezelf en eerlijk

Nooit liegen op je profiel. Je biografie moet een weerspiegeling zijn van je persoonlijkheid. Als je dingen verzint om jezelf aantrekkelijker te maken, komt het uiteindelijk tóch uit dat het niet zo is. Vermeld gewoon dat je het echt leuk vindt om te doen. Als je van koken houdt, schrijf er dan over. Alleen de dingen die echt inspireren of pushen, moeten deel uitmaken van je profiel.

Zo creëer je het perfecte datingprofiel. Tijdens het zoeken naar je perfecte date zijn er natuurlijk ook wat dingen die je moet leren. Bekijk dan de afknappers op dating apps.