De juiste pasvorm

Dit is een van de belangrijkste tips. Wanneer jij nieuwe kleding koopt, moet je niet alleen kijken naar hoe het kledingstuk eruit zit. Nog belangrijker: kijk naar hoe het desbetreffende kledingstuk zit. Wanneer je kledingstukken te strak of veel te wijd zitten, dan zal dat je gehele outfit verpesten.

Houd jij meer van een relaxte kledingstijl, draag dan wat wijder vallende kleding. Blijf weg van de skinny jeans, maar ga voor een regular fit of carrot fit jeans. Heb jij een nette gelegenheid gepland staan en moet je in een mooi pak komen, zorg er dan juist weer voor dat alles netjes getailleerd is en aansluit. Kijk dus naar jouw lichaamsbouw, gelegenheid en eigen stijl en bepaal jouw favoriete pasvorm.

Opgerolde pijpen

Een slim fit pantalon of een mooie jeans één of twee keer omslaan geeft je outfit direct meer uitstraling, vooral in de zomermaanden. Het maakt je outfit net wat meer eigen en laat zien dat jij tijd en moeite besteedt om stijlvol voor de dag te komen.

broekspijp oprollen tip

Zorg voor basics van goede kwaliteit

Wij zijn fan van een minimalistische kledingstijl. Hiermee doelen we op het feit dat jij met een handvol basics veel verschillende outfits kan samenstellen. Zorg er dan ook voor dat je een aantal kwalitatief goede basic T-shirts in de kast hebt. Deze kan je in de zomer als buitenste laag dragen en in de winter dienen ze perfect als onderlaag van jouw outfits. Ook is het van groot belang dat jij jouw ondergoed basic houdt. Als volwassen man raden wij dan ook de felgekleurde items af. De tijd van felgekleurde onderbroeken en sokken zijn voorbij. Vervang deze door boxers en herensokken in eenvoudige kleuren, zoals wit, grijs en zwart. Ondergoed voor heren dient simpel en volwassen te zijn, geen kinderkleurplaat.

Koop een uniek paar sneakers

Laten we eerlijk zijn: het fijne en exclusieve gevoel dat je krijgt wanneer een vreemde je tegenhoudt en vraagt waar je die vette sneakers vandaan hebt, is heel relaxed. Dat is toch heel anders dan wanneer je vier mensen tegenkomt met exact dezelfde patta’s. Ondanks dat vele zich voor henzelf kleden, is bevestiging van een goede stijl stiekem best leuk. Check tijdens vakantie of op reis eens wat winkels om zo’n uniek paar te vinden. Andere, vooral verre landen hebben vaak net wat andere collecties dan Nederland. Wanneer jij daar dus een paar koopt is de kans een stuk kleiner iemand met dezelfde schoenen tegen het lijf te lopen.

exclusieve sneakers nike

Durf sieraden te combineren

Een mooi horloge is leuk en prima, maar met een beetje combinatiewerk kan jij je outfit echt eigen maken. Stem bijvoorbeeld een subtiele armband, smalle ketting of één of meerdere ringen af op je horloge. Het is een heel eenvoudige toevoeging, maar het maakt écht een groot verschil.