Be on your best behaviour

Natuurlijk speelt iemands uiterlijk een rol in de mate waarin je iemand aantrekkelijk vindt of niet. Maar vaak zijn het juist iemands gedrag, daden en persoonlijkheid die ervoor zorgen dat je iemand ├ęcht aantrekkelijk vindt. Voor vrouwen is dit natuurlijk niet anders. Het is daarom ook belangrijker om eens goed te kijken naar je eigen gedrag. Welke dingen zorgen er nou voor dat vrouwen onaantrekkelijke mannen aantrekkelijk gaan vinden?

Wees betrouwbaar

Veel mannen realiseren zich niet hoe belangrijk het is om betrouwbaar te zijn. Ze willen gezien worden als ‘een goede man waarop je kunt bouwen’, maar ze begrijpen niet dat dit gebaseerd is op consistent gedrag. Om betrouwbaar te zijn, is het belangrijk om je beloftes na te komen. Gebroken beloftes en excuses voor het niet nakomen van afspraken kunnen je reputatie behoorlijk schaden. Vrouwen willen namelijk weten dat ze op je kunnen rekenen. Als je bijvoorbeeld hebt afgesproken om om 7 uur samen te eten, verwacht ze dat je op tijd thuis bent. Als je belooft om boodschappen te doen, verwacht ze dat je terugkomt met de boodschappen. Simpel? Toch gaat het nog aardig vaak fout. Het is dus inderdaad niet de meest romantische gewoonte voor jou, maar het maakt onaantrekkelijke mannen toch echt een stuk aantrekkelijker voor vrouwen.

Laat je gevoelens duidelijk zien

Veel mannen vinden het moeilijk om hun emoties te uiten. Van jongs af aan leren mannen namelijk dat het laten zien van emoties zwakte zou betekenen. Dit slaat natuurlijk helemaal nergens op en is het juist dubbel zo sterk als je deze bewering durft uit te dagen. Toch blijven mannen angstig om hun gevoelens te delen, omdat ze denken dat dit zal leiden tot afwijzing. Je hoeft echter natuurlijk niet meteen te pas en te onpas te gaan huilen. Het gaat er namelijk om dat vrouwen zowel kunnen zien, horen en voelen dat je om hen geeft. Ze willen niet dat je je gevoelens verbergt of je emoties onderdrukt. Ze willen openheid en eerlijkheid, en dat kun je alleen maar doen door duidelijk je gevoelens te laten zien.

Luister naar haar

Deze past in hetzelfde straatje als de vorige onromantische gewoonte die onaantrekkelijke mannen aantrekkelijk maken. Vrouwen willen namelijk weten dat ze serieus genomen worden. Luister aandachtig naar haar verhaal en gevoelens wanneer ze met je praat. Vaak willen vrouwen gewoon dat je luistert zonder meteen met oplossingen te komen, wanneer ze over hun problemen praten. Ze hebben soms alleen behoefte aan een luisterend oor en weten dat je er voor hen bent als ze hulp nodig hebben. Veel mannen zijn geneigd om meteen met oplossingen te komen wanneer een vrouw haar emotionele struggles deelt. Over het algemeen of bijvoorbeeld in noodsituaties is dit een fantastische eigenschap om te hebben. Maar als een vrouw haar gevoelens over een situatie deelt, moet je laten zien dat je werkelijk luistert en er voor hen bent.

Wees authentiek

Het lijkt voor de hand liggend, maart niemand houdt van nepheid. Toch proberen veel mannen een neppe versie van zichzelf te presenteren om vrouwen te imponeren. Wat mannen vaak echter niet begrijpen, is dat een neppe houding een relatie niet zal laten slagen. Vrouwen vallen juist op eerlijkheid en, zoals we al eerder beschreven, betrouwbaarheid. Als je jezelf wilt presenteren als een man van waarde, wees dan authentiek en oprecht. Je hoeft niet op te scheppen om indruk te maken. De echtheid van onaantrekkelijke mannen die niet zomaar doen wat anderen al doen, maken ze meteen een stuk aantrekkelijker.

Neem ook vooral de tijd

Mannen begrijpen soms niet waarom vrouwen willen wachten voordat ze intiem worden. Dit komt doordat vrouwen en mannen vaak anders tegen intimiteit aankijken. Voor veel mannen is het de spanning, van het op de vrouwen jagen wat het zo leuk maakt, als een soort uitdagend spel. Vrouwen willen vaak gewoon zeker weten dat een man oprecht geïnteresseerd is. Ze willen iemand leren kennen voordat ze zich emotioneel binden. Dus, als je een serieuze relatie wilt opbouwen, geef haar dan de tijd om je te leren kennen. Door geduldig te zijn, bouw je vertrouwen op en laat je zien dat je serieus bent over de relatie. Als een vrouw zich veilig en geliefd voelt in een relatie, zal ze sneller verliefd worden en zich volledig inzetten voor de liefde.

Lees ook: 3 gouden tips: zo houd je het spannend in bed