Hoe houd je het spannend in bed in je relatie?

Elk stel wil voorkomen dat ze in een bepaalde sleur terechtkomen. Wanneer het gebeurt, kan uiteindelijk funest zijn voor je relatie en dat is niet wat je wil. Toch sluipt zo’n sleur er maar al te makkelijk in en dan is het lastig om dat vonkje weer aan te wakkeren. Maak je vooral niet druk, want met deze drie tips laten jullie elkaar weer alle hoeken van de slaapkamer zien.

 

1. Voldoende slaap is essentieel

Voldoende slaap is essentieel als je de vonk weer wil aanwakkeren tussen de lakens. Vermoeidheid en geïrriteerdheid kunnen er namelijk voor zorgen dat je minder veel zin hebt of zelfs erectiestoornissen krijgt. Een onderzoek van het Amerikaanse magazine Menopause, waar 93.000 vrouwen aan meededen, bevestigde dit dan ook en kwam erachter dat minder dan vijf uur slaap per nacht geassocieerd wordt met een minder bevredigend leven onder de lakens. Ga dus vooral op tijd naar bed en eet voedsel rijk aan magnesium, zoals vis, groene bladgroentes en pompoen- en zonnebloempitten. Dit zorgt namelijk voor een betere nachtrust en meer zin om tussen de lakens te duiken.

2. Spontaniteit is de sleutel tot een spannender leven in bed

Grote kans dat jullie in een bepaalde sleur terecht zijn gekomen omdat jullie leven steeds gewoner wordt en jullie altijd maar bezig zijn met de dagelijkse dingen. Dan is het natuurlijk niet gek dat het vlammetje op een gegeven moment gedoofd is. Dus stap uit de sleur van het dagelijks leven en maak echt even tijd voor elkaar. Wij hebben zelfs een lijst gemaakt met dates om je relatie spannend te houden.

muziek voor in bed

Bij zo’n sleur flirten jullie er waarschijnlijk niet meer op los zoals in het begin van jullie relatie. Maar probeer het eens. Plaag je vriendin en laat zien hoe aantrekkelijk je haar vindt. Wedden dat zij hier goed op zal reageren en jullie sneller in de mood komen.

3. Wakker de vonk aan met lieve woorden en ben attent

Verwelkom je vriendin met een lekker glas wijn als ze uit haar werk komt en vraag haar naar haar dag. Het maakt niet uit of je vriendin maar een paar uur weg is geweest. Het gaat er namelijk om dat je laat zien dat je het leuk vindt dat ze er weer is. Roep dus niet gewoon ‘hoi’ zonder te stoppen waar je mee bezig bent, want dat is allesbehalve attent. Daarnaast kun je haar ook wat vaker een complimentje geven of gewoon iets liefs zeggen. Hierdoor doet zij ook sneller haar best voor jou.