1. Probeer het beestje bij de naam te noemen

Of je nou al jaren samen bent of het misschien pas de eerste keer is: benoem gewoon de feiten. Jullie hebben zojuist het bed met elkaar gedeeld. Dat is niet niks, en daar mag je ook best wat over zeggen. Als je het als positief hebt ervaren, spreek je dat wel eens uit? Waarschijnlijk ben je eerder geneigd om het alleen te doen als er wat positiefs te zeggen is. Maar juist aankaarten wat minder leuk was tussen de lakens of wat je de volgende keer graag anders zou willen, is zo ontzettend belangrijk. Je kunt niet in elkaars hoofd kijken en je zal het dus echt moeten zeggen.

 

2. Maak het een gebruikelijk onderwerp in huis

Als je nooit over de activiteiten tussen de lakens praat, heb je onbewust waarschijnlijk die drempel ook heel hoog gemaakt. Dit is niet handig, want zo wordt het steeds ‘een ding’ als je er wel over wilt spreken. Probeer het onderwerp wat vaker in huis te benoemen. Misschien als je een film kijkt waarin er weer zo’n scene te zien is, dat je dan gewoon simpelweg iets benoemt of verwijst naar een keer van jullie. Zo open je de deur ook voor je partner om er wat vaker over te praten. Begin gewoon met kleine opmerkingen en gesprekken. Je zult zien dat je er daardoor gewend aan raakt en je ook makkelijker begint over de wat minder prettige dingen.

tussen de lakens

3. Erken dat iedereen andere behoeften heeft

Heb je het idee dat je partner wel eens iets zou willen bespreken, maar ben je bang voor wat ze gaat zeggen? Dat hoeft helemaal niet. Iedereen heeft andere behoeften en nogmaals; je kunt niet in elkaars hoofd kijken. Jij denkt misschien dat alles wat je doet prima of goed is. Daar kan je partner wel anders over denken (en andersom). Als je in je achterhoofd houdt dat iedereen andere voorkeuren heeft, kun je zelf soms ook gewoon bevestiging vragen. Je kunt ook voorstellen om het op een andere manier aan te pakken. Kijk maar eens wat de reactie van je partner is en open je het gesprek met elkaar.

4. Laat je niet beïnvloeden door je eigen ego

Vaak zien mannen het als een vervelend moment als de vrouw aangeeft iets te missen in de slaapkamer. Het kan daarom ook zijn dat ze bijvoorbeeld iets in huis haalt dat ze ook zelf tussen de lakens kan raadplegen. Vaak is dit helemaal niet iets waar je je zorgen om moet maken. Nogmaals, iedereen heeft andere behoeften en soms heb je gewoon even wat hulp nodig. Het is daarom ook belangrijk dat je je niet laat beïnvloeden door je eigen ego. Laat je ego lekker in de gang en kijk eens of je haar zelfs een handje kan helpen. Misschien is deze nieuwe spanning precies wat jullie zoeken tussen de lakens.

Lees ook: Hoe kan je je vriendin verwennen in bed?