Persoonlijke hygiëne en douchen

Probeer elke dag minstens één keer te douchen. Veel mensen zweten namelijk in hun slaap en zijn zich hier niet van bewust. Vervolgens kleden zij zich aan en blijft de lichte zweetgeur hangen aan hun lichaam. Gebruik met douchen dan ook echt een douchegel, schuim of zeep. Zeker op de plekken waar zweet het vaakst voorkomt of kan komen, zoals de voeten, oksels en down there.

deoderant

Mannen

Deoderant €10 Shop nu

Probeer eens antibacteriële zeep

Mocht het douchen geen duidelijk verschil maken, kan het ook nog eens liggen aan de zeep die je gebruikt. Ondanks dat je namelijk zeep gebruikt, blijven er genoeg bacteriën leven op je lichaam. Antibacteriële zeep of een benzoylperoxide reiniger kunnen bacteriën op de huid verminderen en dus ten goede komen van je lichaamsgeur. Let hiermee wel op, want je huid kan er ook heel slecht op reageren. Overleg eventueel met een huisarts of dermatoloog.

Het dragen van ademende stoffen

Iets wat een grote rol kan spelen in het bepalen van je lichaamsgeur: de kledingstoffen die je draagt. De meer natuurlijke stoffen bijvoorbeeld katoen, zijn beter voor je dan nylon, rayon en polyesters. Katoen ademt meer dan de rest, hierdoor blijft het zweet ook niet hangen.

kleding ademende stoffen tegen zweten

Lichaamshaar scheren of waxen

Mocht je een erg behaarde man zijn, dan kan je lichaamshaar ook een rol spelen in jouw lichaamsgeur. Haren houden namelijk ook zweet en stank vast. Het is simpelweg een goede omgeving waar bacteriën kunnen leven. Het verwijderen van lichaamshaar kan daarom een grote bijdrage leveren aan het onder controle houden van stank en geur. Het hoeft er niet allemaal af, het haar korter knippen kan ook al helpen met het verminderen van geur.

Benieuwd naar de meningen van vrouwen? Lees dan wat vrouwen van lichaamshaar bij mannen vinden.

Verander je dieet

Vind je het lekker om pepers of scherpe ingrediënten te gebruiken met koken, dan kan je lichaamsgeur ook hierdoor sterker zijn. Het gebruik van pittig of scherp voedsel of sterk ruikend voedsel kan je geur beïnvloeden. Denk hierbij aan dingen zoals kerrie, knoflook, pittige pepers, spruitjes, broccoli en zelfs uien kunnen een scherper zweet veroorzaken. Natuurlijk ook fijn om te weten, alcohol en roken zelfs nog erger.