Het verhaal van The Crown

Voordat we het over seizoen 5 van The Crown gaan hebben, eerst een update. De serie is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen in de tijd dat koningin Elizabeth II over het Verenigd Koninkrijk regeerde. Het volgt de politieke rivaliteit en romantiek in het Britse koningshuis. De eerste seizoenen richten zich vooral op een jonge Elizabeth die geconfronteerd wordt met het leiden van ’s werelds beroemdste monarchie. Elk seizoen focust zich op een andere periode uit de geschiedenis. Zo speelt het eerste seizoen zich af tussen de jaren ’40 en ’50 en het vierde seizoen tussen de jaren ’70 en ’80. Het vijfde seizoen zal zich afspelen in de jaren ’90.

In het nieuwe seizoen zal de scheiding tussen prins Charles en prinses Diana te zien zijn en stort de monarchie bijna in. Daarnaast komen ook de scheidingen van de ander kinderen van Elizabeth aan bod en zal er erge druk zijn door de pers en de wereldwijd bekende interviews van Diana.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Crown (@thecrownnetflix)

De Royals van seizoen 5

Om de twee seizoenen verandert de cast zodat de personages door de jaren heen ook echt ouder worden en aankomend seizoen is het weer tijd voor nieuwe gezichten. Zo neemt Imelda Staunton (Vera Drake) de rol van Elizabeth over van Olivia Colman. Aan haar zijde zal Jonathan Pryce (The Two Popes) verschijnen als prins Philip. Verder zullen Elizabeth Debicki (The Great Gatsby) en Dominic West (The Wire) te zien zijn als prinses Diana en prins Charles. Daarnaast speelt Lesley Manville (Phantom Thread) de rol van prinses Margaret, Claudia Harrison (Murphy’s Law) die van prinses Anne en Jonny Lee Miller (Mindhunters) kruipt in de huid van Prime Minister John Major.

Seizoen 5 van The Crown op Netflix

De serie over het Britse koningshuis is erg geliefd en wordt ook goed beoordeeld. Zo heeft het een IMDb-score van 8.7. Het liefst bingen we natuurlijk seizoen 5 van de The Crown vandaag nog. Maar helaas zouden we tocht echt tot 9 november moeten wachten. Tot die tijd kunnen we in ieder geval genieten van de onderstaande trailer: