1. Zorg dat je een zelfverzekerde indruk achter laat

De eerste tip voor een steengoede openingszin gaat niet over wat je zegt, maar juist over de manier waarop je het zegt. Zelfverzekerd zijn is belangrijk en heeft vaak een positief effect op het gesprek. Je houding en manier van spreken zegt veel over wie je bent als persoon en dat zal je gesprekspartner ook zeker opvallen. Hou je rug recht en je schouders laag, hoofd recht vooruit en gaan maar. Geloof in jezelf en met een lichtje lach op je gezicht kun je zo het gesprek aangaan.

Nog meer tips om je zelfvertrouwen een boost te geven? Lees dan onze tips om zelfverzekerder te worden.

2. Begin het gesprek met een vraag

Misschien heb je het idee dat je een spetterende openingszin klaar moet hebben om het gesprek te beginnen. Maar soms is het het beste om het gesprek gewoon te beginnen met een simpele, maar interessante vraag. Begin dus niet met de klassieker: “Ken ik jou niet ergens van?” maar probeer een originele vraag te bedenken. Je brengt hierdoor meteen het gesprek op gang en je toont gelijk interesse in de andere persoon. Het is natuurlijk van groot belang ook goed te luisteren en oprecht geïnteresseerd te zijn in de antwoorden om zo het gesprek voort te zetten.

tips-openingszin-vrouw-aanspreken-leuk-grappig-1.jpg

3. Geef haar een compliment

De derde tip om een goede openingszin te bedenken, is om het gesprek te beginnen aan de hand van een compliment. Het compliment moet wel oprecht en gemeend zijn, anders komt het als nog over als een cheesy openingszin. Het is ook belangrijk om iets te benoemen wat ook echt goed te zien is. Begin bijvoorbeeld over de ogen, het haar of de kleding en laat de mogelijk opgemerkte gedragsobservaties nog eventjes links liggen. Je kunt wel wat zeggen over de indruk die zij op jou heeft gemaakt, dus bijvoorbeeld benoemen dat ze er spontaan, sociaal of zelfverzekerde uitstraling heeft. Hou het uiteraard wel bij positieve eigenschappen.

4. Vergeet de humor niet

Veel vrouwen vinden humor een belangrijke eigenschap. Je kunt dit daarom ook goed in de openingszin of ijsbreker verwerken. Belangrijk is wel om niet meteen een lange mop of grap te gaan vertellen. Daar hebben mensen vaak geen zin in. Probeer ook gebruik te maken van de omgeving om zo humor in je ijsbreker te verwerken. Misschien is er wel wat grappigs gebeurd of gezien en kun je daar op inspelen. Door humor te gebruiken laat je zien dat je goed bent met woorden en je op een creatieve manier probeert een gesprek te beginnen.

Check ook meteen nog even foute, maar grappige openingszinnen