Business Class vliegen naar je vakantiebestemming

Een van de eerste dingen waar je aan denkt bij Business Class vliegen zijn waarschijnlijk de ligbedden, de champagne, extra service en rijke mensen. In de jaren 20 en 30 is het vliegen met extra voordelen ontstaan, doordat vliegen een stuk populairder werd en rijke mensen wilden genieten van extra service tijdens de vlucht.

Als je nu wilt vliegen met KLM, kan je kiezen uit drie verschillende klassen: Economy Class, Premium Comfort Class en World Business Class.

Wat kan je verwachten als je World Business Class vliegt met KLM?

De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij onderscheidt de World Business Class in twee klassen: de World Business Class en de Europe Business Class. De naam zegt het al, maar de Europe Business Class is alleen beschikbaar voor vluchten binnen Europa. Je krijgt als passagier extra comfort en maaltijdservice. Bij de World Business Class kan je als passagier ultiem genieten tijden je vlucht. De stoelen in de Business Class kunnen plat achterover, waardoor je heerlijk kan slapen tijdens een lange vlucht. Daarnaast krijg je een overheerlijk driegangenmenu, dat is samengesteld door een topchef, bijzondere wijnen, extra bagage en natuurlijk extra ruimte.

Een van de bekende tradities bij de Nederlandse vliegtuig maatschappij is het geven van een Delfts blauw miniatuurhuisje met Hollandse jenever als cadeau aan passagiers die Business Class hebben gevlogen. Voor sommige mensen zijn deze huisjes echt verzamelobjecten geworden.

Dit zijn nog lang niet alle voordelen om Business Class te vliegen. Je krijgt ook nog eens voorrang bij het instappen, je mag extra bagage meenemen en je kan genieten van flexibele reserveringsmogelijkheden. Daarnaast spaar je het dubbele aantal Flying Blue-Miles. Deze extraatjes kunnen voor mensen die regelmatig reizen erg interessant zijn.

Hoeveel kost Business Class bij KLM?

Leuk en aardig, al die voordelen die je krijgt als je Business Class vliegt. Maar nu heerst de vraag: hoeveel kost het Business Class vliegen met KLM? De prijs is afhankelijk van een aantal factoren. De bestemming, de periode, de beschikbaarheid en de route zijn allemaal factoren die invloed hebben op de prijs. Voor een Europese vlucht betaal je al gauw honderden euro’s meer voor een ticket. Voor de langere vluchten kan het zelfs oplopen tot een paar duizend euro.

Hieronder heb je een overzicht van een voorbeelden:

  • Enkele vlucht naar Praag (Tsjechië): Economy Class € 160,- en voor Business Class € 458,-
  • Enkele reis New York (Verenigde Staten): Economy Class € 650,- en voor Business Class € 2.162,-
  • Enkele reis Rio de Janeiro (Brazilië): Economy Class € 321,- en voor Business Class € € 2.142
  • Enkele reis Bangkok (Thailand): Economy Class € 677,- en voor Business Class € 1.808,-

Laat jij de Business Class liever wat het is en bespaar je liever zoveel mogelijk geld op je vliegticket? Met deze simpele truc krijg je tot wel honderden euro’s goedkopere vliegtickets.