Hoe kan jij het gebrek aan motivatie oplossen?

Aan thuiswerken lijkt voorlopig nog geen einde te komen. En dan kan het gebrek aan motivatie soms behoorlijk in de weg zitten. Kleine geruststelling: je bent niet alleen. Wij hebben 4 tips opgesteld om je dagen weer met volle energie door te komen.

 1. Stel doelen voor jezelf

  Doelen behalen voelt goed. Maar dan moet je die wel stellen! Maak iedere ochtend een checklist met alle dingen die je die dag in ieder geval wil doen. Doe dit niet alleen met werk, maar stel ook doelen voor in je persoonlijke leven. Is je huis een bende? Maak een planning. Maandags wasdag, maak op dinsdag de badkamer schoon, enzovoorts. Hoe meer doelen je aan het einde van je dag op je checklist hebt afgevinkt, hoe beter dat bankhangen ’s avonds zal voelen.

  gebrek aan motivatie

 2. Start je dag met de meest vervelende taken

  Save the best for last! Haal die vervelende taak ’s ochtends direct uit de weg, dan voorkom je dat je er de hele dag tegenaan zit te hikken. Tip: beloon jezelf erna met iets waar jij heel erg blij van wordt. Een koffietje bij je favoriete koffietent, of een uitgebreid ontbijt met alles erop en eraan. Op die manier krijgt die taak ineens een hele andere, positievere lading.

 3. Plan je koffiemomentjes virtueel

  Het gemis van kantoorhumor en afleiding van gezellige collega’s begint er behoorlijk in te hakken. Pak daarom je koffiemomentjes niet altijd in je eentje, maar plan ze ook met anderen. Kies bijvoorbeeld iedere dag twee momenten uit met wie je gezellig gaat bellen of FaceTimen. Dat kan een collega zijn, maar de kans is groot dat je vrienden of familie er ook behoefte aan hebben.

  thuiswerk tips

 4. Zorg voor genoeg afwisseling

  Je dagen beginnen behoorlijk eentonig te worden. Met zoveel restricties is het lastig om uit die saaie, vaste routine te komen. Maar het kan wél! Ga eens naar een andere supermarkt dan je normaal gaat, of ga naar de markt voor je boodschappen (scheelt ook nog eens in de kosten). Plan je sportmoment op een ander moment dan je normaal doet. Kleine aanpassingen in je vaste routine kunnen je leven alweer iets meer kleur geven.

Zodra je jouw gebrek aan motivatie hebt gefixt, kun je ook eens gaan werken aan je productiviteit. Met deze tips kan jij ook thuis productief werken.