Rise and shine

Vroeg op staan. Dit is misschien niet de aller prettigste gewoonte om je eigen te maken, maar als het er eenmaal inzit, dan zit je gebakken. Maak nuttig gebruik van de tijd die je hiermee wint en half slapend in bed blijven liggen starend naar Instagram is niet wat we hiermee bedoelen. Maak van deze tijd gebruik om het nieuws te lezen en je e-mails te checken. Om een voorbeeld te geven: Bob Iger, CEO van Disney staat iedere dag om 04.30 op, Yahoo baas Marissa Mayer een kwartier later en Richard Branson om 05.00. Bovendien is je brein het scherpst wanneer je 2.5 uur wakker bent. Sta op tijd op en begin de werkdag scherp!

succes gewoontes man man

Multitasken is een no-go

Het ziet er misschien effectief uit, maar in werkelijkheid is het minder effectief. Pas daarom de ‘Deep work’ methode toe. Dit is een methode die door onder andere Bill Gates wordt gebruikt. Focus je op één taak en sluit je af van andere taken. Het is beter om iedere taak één voor één goed af te ronden in plaats van meerdere taken van je to-do list tegelijk proberen uit te voeren.

Beweeg

Verschillende studies hebben aangetoond dat het verhogen van je hartslag goed is voor je creativiteit en hersenen. Probeer daarom regelmatig naar de gym te gaan voor een goede workout. Geen tijd om te sporten? Als Richard Branson, Barack Obama en Mark Zuckerberg tijd vrij kunnen maken voor een intensieve training, dan moet jij dat ook kunnen toch?

Some people dream of success, while other people get up every morning and make it happen.

Work hard, play hard

Naast hard werken is het ook belangrijk om iets te doen waar jij plezier uithaalt, iets wat niets te maken heeft met werk. Houd je werk/sociale leven goed gebalanceerd. Zoek een hobby waarbij je jouw gedachten over werk, van je af kunt zetten. Tom Hardy schrijft komedie sketches, Leonardo DiCaprio gamed en Will Smith schermt in zijn vrije tijd.

Spreid je inkomstenbronnen

Met ‘voor een baas werken’ is niks mis. Echter, wat succesvolle mensen doen, is het verdelen van hun inkomstenbronnen. Schrijver Tom Corley van Wealthy HabitsDaily Success Habits of Wealthy Individuals, kwam er tijdens research voor zijn boek achter, dat de meerderheid van de rijke succesvolle mensen minimaal drie verschillende inkomstenbronnen hadden, voordat zij hun eerste miljoen hadden. Ben je een beetje ondernemend en heb je een goed idee in gedachte? Ga er achteraan en werk het uit. Het is altijd een leerzame ervaring.

succes gewoontes man man 2

Faal

De weg naar succes is geen rechte weg, het is een weg van tegenslagen en vallen en opstaan. Het is niet erg dat je een keer faalt. Zorg dat je ervan leert en laat je er niet door demotiveren. Walt Disney, de man achter het succesvolle gelijknamige bedrijf, is ooit ontslagen omdat hij niet creatief genoeg zou zijn. Steven Spielberg, drievoudig Oscar winnaar, werd tot drie keer toe geweigerd bij de filmacademie. Laat je niet kisten door tegenslagen, maar leer ervan!

Meer weten over succes? Check dan deze boeken die een kijk geven in het Nederlandse zakenleven.