Zo creëer jij het beste Tinder-profiel

Als er iemand is die zou moeten weten hoe je aan de lopende band dates kunt scoren via Tinder, dan is het wel de grote man achter het online dating platform. Afgezien van het feit dat Tinder en vergelijkbare apps vaak worden gezien als een marktplaats voor vleeskeuringen, kun je wel degelijk je droomvrouw scoren. Zolang je maar weet hoe je het moet aanpakken.

 

Tinder foto’s

Het zal je niet verbazen als we je vertellen dat een goed profielfoto essentieel is. Dan bedoelen we dus een foto waar je op lacht. Iemand die lacht vinden we al snel een stuk aantrekkelijker dan iemand die serieus kijkt. Probeer dus een foto te vinden of te maken die spontaan oogt. Niks is vervelender dan een gemaakte glimlach, kortom ‘be real’.

Hou je shirt aan

Hoe groot je ego ook is en hoe veel sexappeal jij jezelf ook toedicht, een foto met een ontbloot bovenlijf ga je die superbabe niet scoren. Het enige wat je met een shirtloos bovenlijf gaat bereik is dat ze je de verkeerde kant op gaan swipen. Dat wil je dus niet. Kortom, ook hier geldt dat je er goed aan doet om je een beetje terughoudend op te stellen. Die gespierde borstkast, indrukwekkende biceps en dat minimale vetpercentage ontdekken de dames later wel (als je geluk hebt).

Wees oprecht

We zeiden het al eerder: wees spontaan. Dat betekent dat je profiel (en je profielfoto) een realistisch beeld moeten geven van wie je bent. Het heeft dus weinig zin om jezelf in een prachtig Zegna kostuum van 2000 euro te tonen als je in het dagelijks leven alleen maar bouwkleren aan hebt. Je foto’s moeten anderen een idee geven van je persoonlijkheid, hobby’s en interesses. Als je graag gaat rotsklimmen of wandelen, laat het dan zien.

Kun je dergelijke foto’s laten zien? Chapeau! Je zal zien dat dit de sleutel is tot een goed gesprek en het geeft je de mogelijk om ook de ander te leren kennen. Uiteindelijk gaat het daar om.

kleding mannen

Groepsfoto’s, maar wel met mate

Fijn dat je veel vrienden hebt en over goede sociale vaardigheden beschikt. Niks mis met een goed ontwikkelde man in dat opzicht, maar op Tinder gaat het toch echt om jou. Zorg ervoor dat zo’n groepsfoto niet je profielfoto is. Uiteindelijk wil je dat jouw droomvrouw voor jou valt en niet voor een van je vrienden.

Tinder biedt je de optie om maar liefst negen foto’s te uploaden. Dat is meer dan genoeg om een goede indruk achter te laten. Het wil overigens niet zeggen dat je jouw profiel moet vol stoppen met negen foto’s, vijf foto’s zijn al voldoende. Zorg in ieder geval voor voldoende afwisseling en als je dan toch zo graag je sociale kringetje online wereldbekend wilt maken, plaats dan niet meer dan twee foto’s met wat vrienden er op.

Maak gebruik van je Instagram

Ben je toch helemaal gek op het plaatsen van foto’s, maak dan gebruik van de optie om je Instagram te promoten. Koppel je Instagram-account aan je Tinder-profiel om zo je potentiële matches een dieper inzicht te geven in je persoonlijkheid, interesses en andere vaardigheden. Als bijkomstigheid zorgt het er ook voor dat je open bent en niets te verbergen hebt. Het koppelen van je Instagram zorgt er ook voor dat je ook andere foto’s kan laten zien die wel wat over je zeggen zonder dat jij er op staat.

Nu weet je hoe jij jouw profiel moet indelen. Enkel nog de beste Tinder bio aanmaken en je bent ready.