Wat is Tinder Select?

Tinder heeft aangekondigd dat ze een nieuw abonnement genaamd “Tinder Select” lanceren. Hoeveel dit moet gaan kosten? Maar liefst 464 euro per maand. Met dit premium abonnement kunnen gebruikers berichten sturen naar mensen waarmee ze geen match hebben. Dit exclusieve plan wordt slechts aan minder dan 1% van de zeer actieve gebruikers aangeboden en zal langzamerhand beschikbaar worden gemaakt.

Mark Van Ryswyk, Chief Product Officer van Tinder, zegt: “We begrijpen dat er een groep zeer betrokken en actieve gebruikers is die op zoek zijn naar efficiëntere manieren om verbindingen te maken. Daarom hebben we uitgebreide tests en feedback verzameld om dit nieuwe aanbod te ontwikkelen.”

Om in aanmerking te komen voor Tinder Select moeten gebruikers aan bepaalde regels voldoen, zoals het hebben van een geverifieerde foto, een biografie, vijf interesses, minstens vier foto’s en details over het soort relatie dat ze zoeken. Als hun aanvraag wordt goedgekeurd, kunnen ze een exclusieve Select-badge aan hun profiel toevoegen. Net als de ‘Verberg je blauwe vinkje’-optie op Twitter, kunnen Select-leden ervoor kiezen om hun badge te verbergen als ze niet willen dat anderen weten dat ze voor de hoofdprijs hebben betaald.

Tinder Select voegt drie functies toe aan hun bestaande abonnementen, die beginnen bij 23,66 euro per maand. Met Select krijgen gebruikers meer zichtbaarheid, inclusief toegang van de populairste profielen. Bovendien worden Select-profielen weergegeven in iemands lijst met “Vind ik leuk”, zelfs voor niet-betalende gebruikers.

Tinder Select-abonnees kunnen ook maximaal twee keer per week berichten sturen naar mensen waarmee ze geen match hebben, maar sommige ontvangers kunnen ervoor kiezen om deze berichten niet te ontvangen. Platinum-leden hebben de mogelijkheid om berichten te sturen naar mensen die ze leuk vinden voordat er een match is, voor slechts 28,40 euro per maand.

Tot nu toe lijkt de aantrekkingskracht van Tinder Select te liggen in de exclusiviteit en de kans om in contact te komen met de meest gewilde gebruikers. Maar goed, voor dat geld…

Vind je dit interessant om te lezen? Check dan vooral ook wat je moet weten voor je eerste Tinder date.