De iPhone 15-serie wordt op allerlei vlakken getest

Dat er een aantal dingen mis zijn met de nieuwste iPhone is dus wel duidelijk. In een recente video laat de YouTuber, JerryRigEverything, zien hoe de nieuwe iPhone 15 Pro Max van Apple ernstig faalde in de buigtest nadat de achterkant van het apparaat in zijn handen barstte.

Zo zijn er gebruikers die beweren dat ze zijn ‘beroofd’ omdat een nieuwe functie op de apparaten al jaren op Android zit, waar anderen klagen over een extra toeslag zodra de oplaadpoorten worden verwisseld. Het is duidelijk dat mensen zich niet hebben ingehouden met hun mening over de nieuwe apparaten. Iets wat ook wel te begrijpen is, gezien de prijs die je ervoor moet betalen. Dan mag je ook wel kwaliteit verwachten.

JerryRigEverything test hoe breekbaar de nieuwe smartphone is

“Een aangepast dubbel ionenuitwisselingsproces voor het glas en een aluminium behuizing van ruimtevaartkwaliteit maken iPhone 15 ongelooflijk duurzaam”, aldus Apple. Van wat we in de video van JerryRigEverything zagen, was de titaniumstructuur van het model echter verre van ‘duurzaam’. De beschrijving van de YouTube-video luidt dan ook: “Apple’s nieuwe iPhone 15 Pro Max faalt in mijn duurzaamheidstest!” Hij vervolgde: “Ik ben gek op Titanium. Het is het coolste metaal ter wereld. Toen Apple zei dat hun nieuwe iPhone 15 Pro Max gemaakt zou worden met Grade 5 Titanium, was ik verbijsterd. Maar… het blijkt dat het glas op de achterkant van de Titanium iPhone 15 Pro Max nog niet helemaal klaar is voor prime time. Er is iets mis met Apple’s nieuwe iPhone 15 Pro Max.”

Bekijk de desbetreffende video hieronder:

Vele reacties onder de desbetreffende video

De video is sindsdien viraal gegaan en is op het moment van schrijven al 8,5 miljoen keer bekeken. Reacties konden uiteraard niet uitblijven. YouTube-gebruiker schreef: “Ik ben geschokt. Apple zou dit zeker moeten uitleggen.” En zo gaat het door in de reacties: “Het punt is dat er niet veel kracht voor nodig is”, merkte een andere kijker op. “Dat betekent dat je hem per ongeluk in je zak laat zitten terwijl je zit, of hem verkeerd laat vallen.”

Tot slot een reactie die het barsten eventueel zou kunnen verklaren: “Geen enkele andere iPhone heeft dat gedaan. Ik hou van Apple, maar dit is niet goed of acceptabel. Ik denk dat het komt omdat het titanium te sterk is, dus de druk gaat naar het glas omdat er geen buiging in het frame zit.”