Kan Apple voldoen aan de hoge verwachtingen?

De verwachtingen over de mogelijkheden van de iPhone 15 waren hoog, vooral bij de gamers. Niet in de laatste plaats dankzij Apple’s A17 Pro; een nieuwe System-on-Chip (SoC) waardoor de nieuwe handset hogere snelheden kan bieden dan M2 MacBooks.

Maar waar waarschijnlijk geen rekening mee was gehouden, zijn de klachten over oververhitting van diezelfde A17 Pro. Zo is er tijdens verschillende tests en gamesessies van reviewers ontdekt dat de A17 Pro tijdens intensieve taken oververhit kan raken, tot wel 48 °C.

Oververhitte iPhone 15 en recensies van tech creators

Een technologierecensent, genaamd Geekerwan speelde de game Genshin Impact zo’n 30 minuten. Dit deed hij met hoge grafische instellingen, in een kamer waar het 25 °C  was, totdat het apparaat de veel te hoge temperaturen bereikte.

Vervolgens ging hij verder met het sideloaden van Resident Evil Village op de iPhone 15 Pro Max en merkte dat de prestatieniveaus begonnen te haperen toen de A17 Pro daalde van midden in de 40 naar 30 fps (beelden per seconde). Daar bleef het niet bij, de tech content creator RJey gaf op X, aan dat de iPhone Pro Max “soms zo heet wordt dat je hem niet eens kunt vasthouden als je hem zonder hoesje gebruikt”.

Ook iemand genaamd Revegnus beweert dat de temperatuur van de nieuwe iPhone enorm op kan lopen. Bekijk zijn bericht hieronder:

Apple heeft echter de erkenning gegeven dat het apparaat erg heet kan worden. Dit deden ze in een interview met IGN, hierin gaf Tim Millet aan dat de iPhone 15 Pro de kracht heeft om ‘een gat te branden’ door de achterkant – maar benadrukte dat er beschermingsmaatregelen zijn getroffen om dit te voorkomen, zodat dit nooit zal gebeuren. Voor nu is het dus wachten op de update die ogenschijnlijk binnenkort zal verschijnen. Dan kunnen we de iPhone weer normaal vasthouden tijdens het kijken van een serie in de trein, zonder dat je handen verbranden.