Eerste Tinder-date

Er zijn genoeg tips voor een eerste date. Maar hoe zit het met een eerste Tinder-date? Een Tinder-date is vooral om elkaar beter te leren kennen. Waarschijnlijk zijn jullie al een tijdje aan het chatten en is het nu de tijd om elkaar in het echt te zien. Het kan zo zijn dat iemand online veel uitbundiger is dan in real-life. Wees er dus op voorbereid dat iemand een stuk stiller of zelfs verlegen kan overkomen in het echt.

Wat te doen op een eerste Tinder-date?

Kies een comfortabele activiteit om te doen. Ook is het belangrijk dat jullie de activiteit beide leuk vinden en op een plek waar jullie beiden gemakkelijk heen kunnen gaan. Zo zorg je ervoor dat niemand gehaast uit werk op het afspraakje aankomt.

Je zou een actieve activiteit kunnen kiezen, zo is de spanning gericht op de activiteit. Denk aan minigolfen of bowlen. Vaak gaan mensen als eerste date uiteten, maar dan moet je je 100% focussen op elkaar. Dat kan tot zenuwen leiden. Kies een plek waar jullie beiden ontspannen zijn en veel plezier kunnen maken.

Gespreksstof

Als je wat te zeggen wilt hebben op een eerste date, zorg dan dat je een paar leuke verhalen achter de hand hebt. Denk hierbij aan mooie reizen die je hebt gemaakt, grappige anekdotes of jouw hobbies en passies.

Iedereen houdt van vakanties of reizen. Uit een onderzoek blijkt dat er 18% kans is op een tweede date als er gepraat is over vakanties en reizen. Dat lijkt misschien weinig, maar dat is het niet.

Vanuit het gesprek over reizen of vakanties kan je zo in het gesprek rollen over jouw gekste avonturen. Vraag je date naar de meest spannende avonturen. En geef diegene de gelegenheid om het verhaal in geuren en kleuren te vertellen. Zo kom je meer over diegene te weten.

Vaak wordt er op dates gevraagd naar de situatie die zich nu afspeelt. Wat doe je nu? Hoe is je werk nu? Of hoe is je leven nu? Vraag naar de passies en doelen van diegene. Als je over die dingen praat dan kom je vaak veel meer te weten van elkaar.

Vanuit deze gespreksstoffen rol je van het ene gesprek naar het andere. Zo vliegt de tijd om en heb je elkaar écht beter leren kennen.

Laten weten dat je er bent

Je kent elkaar amper. Alleen via het online chatten op Tinder, maar soms kunnen mensen er in het echt heel anders uitzien dan op een profielfoto’s. Als jij als eerste bent aangekomen op de locatie waar jullie hebben afgesproken, kan je een appje sturen of even bellen. Laat weten dat jij er al bent en dat de ander rustig aan kan doen. Zo heb je elkaar al even voor de date gesproken en is het ijs vaak al gebroken.