We kennen allemaal de Pandapunten

Als je ergens tijdens de afgelopen tien jaar hebt gestudeerd, ben je vast bekend met de pandapunten. Pandapunten zijn een humoristische term die aangeeft hoelang iemand geen bedpraktijken heeft uitgevoerd. De waarde van een Pandapunt is afhankelijk van de status van de persoon.

De algemene afspraak is dat studenten al één Pandapunt krijgen als ze een week lang geen activiteit tussen de lakens hebben uitgevoerd. Andere, voornamelijk werkende, personen krijgen pas een Pandapunt als dit een maand lang niet is gebeurd. De term is geïnspireerd door de reuzenpanda, een bedreigde beersoort, omdat panda’s geen actief liefdesleven hebben. En zonder voortplanting sterven ze natuurlijk uit. Maar naast de Pandapunten zijn er ook nog de Tijgerpunten.

Wat zijn Tijgerpunten precies?

Aan de andere kant van het spectrum van de Pandapunten, vinden we ook nog de Tijgerpunten. Zoals de naam ook al doet vermoeden, zijn dit punten die je krijgt voor elke soort seksuele activiteit die je hebt uitgevoerd. Het behaalde aantal punten wordt berekend op basis van diverse factoren, zoals de frequentie, de partners en de aard van de activiteiten. Tijgerpunten verschillen voor mannen en vrouwen en kunnen ook afhankelijk zijn van leeftijd en andere variabelen. De associatie met tijgers komt voort uit de kenmerken van deze majestueuze dieren. Tijgers worden gezien als wild, sterk, onvermoeibaar en ongeremd. Ze paren het hele jaar door en hun paringsrituelen kunnen zeer frequent en luidruchtig zijn, soms tot wel vijf keer per uur. Het is ook vanwege deze associaties dat mensen ook wel “een tijger in bed” worden genoemd.

Waar kun je je eigen Tijgerpunten berekenen?

Natuurlijk zeggen zowel Panda- als Tijgerpunten eigenlijk niet zoveel. Toch vinden bijvoorbeeld vriendengroepen het wel leuk en grappig om deze inzichten van elkaar te hebben en elkaar ermee te vermaken. Ben je nou benieuwd naar je eigen Panda- en Tijgerpunten? Je Pandapunten kun je dus gemakkelijk zelf berekenen: als je werkt zijn het de hoeveelheid maanden zonder en als studenten het aantal weken zonder enige seksuele activiteit. Wil je je eigen Tijgerpunten berekenen? Dat kun je via deze website doen.

Lees ook: Margot Robbie heeft één regel als het aankomt op mannen die ze date.