Tiger King gaat verder met nieuwe series

Joe Exotic, Carole Baskin en hun eeuwigdurende rivaliteit was de rode lijn van Tiger King. De documentaireserie verscheen vorig jaar op Netflix en was een gigantisch succes. We kregen een kijkje in het excentrieke leven van Joe Exotic. Hij probeerde zijn park vol met grote katten succesvol aan te sturen, maakte een uitstapje in de politieke wereld én probeerde Carole Baskin in alles tegen te werken.

Een vervolg van de serie leek vanzelfsprekend, ware het niet dat de hoofdrolspeler voor 22 jaar de gevangenis in werd gestuurd. Toch is men druk bezig met nieuwe series over Tiger King. Sterker nog: er zijn twee verschillende series in de omloop.

 

Vroegere documentaire wordt onderwerp van nieuwe serie

Tv-zenders en programmamakers zitten niet stil. Zij zien duidelijk kansen liggen met nieuwe content over de Tiger King. De eerste serie die momenteel word geproduceerd gaat over Rick Kirkham. Oplettende kijkers herkennen hem, want in de oorspronkelijke documentaire speelde hij een grote rol. Hij vertelde hoe hij lang voor de Tiger King documentaire al eens opnames in het park maakte. Voor de nieuwe docu, die Joe Exotic zal gaan heten, staat Rick dan ook centraal. Hij wordt gespeeld door William Fitchner. John Cameron Mitchell vertolkt Joe Exotic en Kate McKinnon neemt de rol van Carole Baskin op zich. Het is nog niet bekend wanneer de serie uitkomt. Wél weten we dat het om acht afleveringen zal gaan en dat de show op Peacock verschijnt.

Tiger King

Nicolas Cage kruipt in de rol van Joe Exotic

Naast de Peacock show is er nóg een nieuwe serie in de maak over het leven van de tijgerkoning. Over deze serie is helaas nog niet zoveel bekend. We kunnen al wel melden dat Nicolas Cage de hoofdrol op zich zal nemen. De serie zal worden geproduceerd door CBS Television Studios. De wereld van de tijgers, moordplotten en extravagantie is de komende tijd dus nog niet voorbij. De originele docu met een 7.5 op IMDb is nog steeds op Netflix te vinden. Daar vind je ook de 10 beste Netflix documentaires.